Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cami avlusunda iftar

        - İftar çadırının kurulmadığı Isparta'da, 6 yıldır Mimar Sinan Camisi'nin avlusunda günde 500 kişilik iftar sofrası kuruluyor

        - Öğrencisinden yolda kalanına kadar herkes cami avlusunda iftarını açabiliyor

        (Fotoğraflı)

        Ferhat Kaya

        ISPARTA (İHA) - İftar çadırının kurulmadığı Isparta'da, 6 yıldır Mimar Sinan Camisi'nin avlusunda günde 500 kişilik iftar sofrası kuruluyor.

        Ramazan ayında iftar çadırı olmayan Isparta'da, 6 yıl önce Mimar Sinan Cami'nin imamı olan Osman Akçil, işadamı Mehmet İpekçi'yi arayarak camilerin bu konuda sosyal sorumluluk üstlenmesini gerektiğini belirterek iftar organizasyonu başlatmasını istedi. Bunun üzerine işadamı İpekçi, hayırsever vatandaşlardan yardımcı olmaları talebinde bulundu. Cami avlusunda 6 yıl önce başlayan iftar programı bugün de devam ediyor.

        Caminin avlusunda günde 500 kişi iftarını açıyor

        Fakir zengin ayrımı olmadan herkesin davetli olduğu bu organizasyonda, iftar öncesi dualar ediliyor. Ezanla birlikte birbirini tanımayan yaklaşık 500 kişi aynı sofrada iftarını açıyor.

        Hayırseverler karşılıyor

        İşadamı Mehmet İpekçi, 6 yıldır Mimar Sinan Camii'nde iftar programı düzenlediklerini belirterek, "6 yıl önce Osman Akçil hocam Isparta'da çadırın olmadığını, insanların iftar açmak için yer bulamadığını söyledi. Ben de hemen işe koyuldum. Günde 500 kişiye iftar veriyoruz. Bir günün maliyeti 4 bin TL. Biz hayırsever kardeşlerimizin işyerlerini ziyaret ediyoruz. Onlar da sağolsunlar '30 kişiye, 50 kişiye, 100 kişiye ben açtırayım' diyorlar destek oluyorlar. Isparta'da yaşayan insanlara borcumuz var. Biz de Ramazan'da cami avlusunda iftar veriyoruz" dedi.

        Yoldan geçen herkesi çağırıyoruz

        İftara öğrencisinden yaşlısına, yoksulundan yolda kalanına kadar herkesin katıldığını kaydeden İpekçi, "Yoldan geçen herkes gelip burada iftar açabilir. Isparta hayırsever bir şehirdir. Bu geleneksel hale geldi. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Türkiye'de bir cami hocası ve işadamı organizasyonuyla cami avlusunda yapılan böyle bir iftar organizasyonu örneği yok. Şimdi daha büyük kitlelere ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

        Fakirin değil herkesin sofrası

        Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezinin camiler olması gerektiği düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten cami imamı Osman Akçil de "Isparta' da böyle bir güzelliği başlatalım dedik. Mehmet kardeşimde bize bu konuda destek verdi. Bismillah deyip yola çıktık. İlk yıllarda bazı sıkıntılar oldu. Ama Ispartalı hayırseverler bu işe sahip çıktılar. 6 yıldır cami avlusunda 500 kişiye iftar açtırıyoruz. Güzel bir gelenek haline geldi. Yağışlar nedeniyle bu yıl avluya çadır da kurduk. Bu güzelliği hep beraber yaşıyoruz. Burası sadece fakirlerin sofrası değil. Zenginlerimizi de davet ediyoruz Herkesin iştirak edeceği sofra olmasını istiyoruz. Bu noktada işadamları dernekleri de birer gün iftar açtırıp bu işe sahip çıktılarını gösteriyorlar. Burayı tüm halkımızın katılabileceği bir sofra haline getirdik" dedi.

        (FK)

        30.05.2017 13:06:37 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler