Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salihli TSO'dan her gün 800 kişilik iftar

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl da iftar geleneği bozmayarak 13'üncü yılında da iftar çadırlarını kurdu. Salihli'de Keli, Razlı ve Kırveli mahallelerinde 3 ayrı yerde iftar çadırı kuran oda, Kula ve Selendi ilçelerinde de birer iftar çadırı kurarak her gün toplam 800 kişiye beş çeşit yemek veriyor.

        Hayırsever üyelerinin bağışlarıyla beş farklı yerde iftar çadırı kuran Salihli TSO, her gün 800 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Salihli TSO, Salihli'de üç farklı mahallede iftar çadırı kurdu. Kırveli Mahallesinde 225, Keli ve Razlı mahallelerinde 125'er kişi olmak üzere toplam 475 kişiye çorba, sulu yemek, pilav-makarna, ayran ve tatlıdan oluşan bir menü sunuyor. Oda ayrıca üyelerinin bulunduğu Kula'da 200, Selendi'de de 125 kişiye iftar yemeği veriyor.

        Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, "Odamızın 2005 yılında başlattığı iftar çadırı uygulamasını, bizim dönemimizde daha geliştirerek kişi adedini ve çadır sayısını arttırdık. Bu konuda başarılı da olduk. Yardım Komisyonu'nda çalışan meclis üyelerimi kutlarım. Odamız adına çok özverili çalışarak sistemi oturttular." dedi.

        Yüksel, hayırseverler tarafından her yıl talep edilir hale gelen iftar çadırı hakkında şu bilgileri verdi:

        "Salihli'den sonra Kula'da ve Selendi'de de iftar çadırını geleneksel hale getirdik. Biz oda olarak hayırsever üyelerimizle ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü görevi görüyoruz. Yemek bedellerinin tamamı üyelerimizin bağışlarıyla karşılanıyor. Salihli TSO'ya herhangi bir mali külfet getirmiyor. Üyelerimiz de hayır yapmaktan son derece memnun. Kendileri de iftar yemeklerine katılarak, yapmış oldukları yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığını bizzat görüyorlar. Katkı veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim. Allah hayırlarını kabul eylesin. Diğer taraftan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek sunmak bizim için eşsiz bir hizmet. Bu gelenek uzun yıllar hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile devam edecek. Ramazan ayı boyunca her gün 800 kişiye yemek sunmaya devam edeceğiz."

        Bin kişiye yardım paketi

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin oda ve borsalara gönderdiği gıda yardımı desteği Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı öğrenildi. Salihli TSO'nun da katkı koyarak çeşitlendirdiği bakliyat, yağ, şeker gibi temel gıda ihtiyaçlarından oluşan bin adet yardım paketi, Salihli TSO Meclis üyeleri vasıtasıyla, Salihli, Kula ve Selendi'deki ihtiyaç sahiplerine önümüzdeki günlerde ulaştırılacak.

        (BA-SC)

        30.05.2017 16:07:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler