Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik öğrenciler, tekne orucu tuttu

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Değerler Eğitimi projesi kapsamında ilkokullarda Tekne orucu uygulamasına başlandı.

        Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Değerler Eğitimi projesi kapsamında 10 ilkokulda öğrencileri oruca alıştırmak amacıyla Tekne orucu uygulamasına başlandı. Tekne orucu uygulaması ilk olarak Denizevler İlkokulu'nda 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından tutuldu. Aileleri tarafından sahura kaldırılan öğrenciler, öğlen namazının okunmasıyla birlikte orucunu açtı. Projeyi başlatan yetkililere teşekkür eden öğrenciler, ilerleyen günlerde Tekne orucu tutmaya devam edeceklerini belirtti.

        Proje ile ilgili konuşan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına eriştirdiği için Allah'ımıza sonsuz şükürler olsun. Bizlerin Ramazan'la birlikte gönül dünyamızda yaşadığı heyecanı ve huzuru istedik ki çocuklarımız da yaşasın. Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız alışkanlıklar onların ana okul ve ilkokul çağlarında gönüllerinde yer etmektedir. Bu dönemde sevinç ve mutlulukla yapmış olduğu etkinlikler ve çalışmalar onların gönül dünyalarında unutulmaz izler bırakmaktadır" dedi.

        Sözlerine devam eden Gülsuyu, "Bugün, Osmanlı'da çocukları oruç ibadetine alıştırmak için yapılan Tekne Orucu ile onları tanıştırdık. Aslında her çocuk oruç tutan anne babasına özenir ve kendisinin de sahura kaldırılmasını ve oruç tutmasını ister. Bu Ramazan'ın aileye vermiş olduğu mutluluk ve bereketin bir göstergesidir. Bu sevinç ve mutluluğa onlar da ortak olmak ister. Bugün bizler Golcük genelindeki ilkokullarımızda çocuklarımızdaki bu isteği göz ardı etmedik onlara bir Osmanlı geleneği olan Tekne Orucu adı verilen oruçla tanıştırdık. Biz büyüklerin bile adını ilk defa duyduğu bu oruçta aile çocuğunu sahura kaldırır, beraber sahur yaparlar ve anne baba akşam ezanla, çocuk da öğlen ezanla orucunu açar. Hatta tutmuş olduğu orucun sevabını ailesine hediye eder, ailesi de ona küçük hediyeler alır veya harçlık verir. Bunlar çocuklar oruç ibadetine alıştırmak için uyguladığımız güzelliklerdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Bugün Deniz evler ilkokulumuzda başlattığımız Tekne Orucu çalışmamız diğer okullarımızla da devam edecektir. Gönüllülük esası ile yürüdüğümüz bu çalışmada emeği geçen okul yöneticilerimize, okul aile birliği yönetim kuruluna, velilerimize ve yarınlarımız olan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu

        (İG-GY-Y)

        30.05.2017 17:27:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler