Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kato'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

        (Fotoğraflı)

        Serdar Gükçe

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi İncebel Dağları-Kato bölgesinde devam eden operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca 8 mağarada gizlenmiş çok sayıda silah ve mühimmat ile yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesi İncebel Dağları-Kato bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir-komutasında 19 Nisan'dan bu yana devam eden operasyon kapsamında 8 yeni mağaranın tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Mağaralarda PKK/KCK terör örgütü tarafından gizlenmiş, 16 adet G-3 piyade tüfeği, 11 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 9 adet RPG-7 roketatar silahı, 4 adet Bixi makineli tüfek, 1 adet Doçka, 1 adet T-40 bombatar, 1 adet 82 milimetrelik havan, 20 bin adet Bixi mühimmatı, 20 adet SPG-9 geri tepmesiz top mühimmatı ve sevk motorları, 467 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 292 adet muhtelif mühimmat, 9 adet tüp ile yüklü miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

        Açıklamada, bölgede 19 Nisan'dan bu yana toplam 719 adet muhtelif tipte silah, 363 bin 148 adet muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat patlayıcı madde ve 76 tondan fazla yiyecek ile muhtelif yaşam malzemelerinin ele geçirildiğine de dikkat çekilerek, operasyonun kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

        (MP-DK-Y)

        30.05.2017 22:15:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler