Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir 443 bin metrekare alanı park yaptı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı son 3 yılda 498 bin 205 metre kare alanda toplamda 16 kapsamlı park yapımı gerçekleştirdi.

        İnsan odaklı çalışmalarını "yerelden evrensele" sloganı ile gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi belediye hizmetlerinin yanı sıra ulasal projelerini de hayata geçiriyor. Bu doğrultuda çalışmalarını park ve bahçelerde devam ettiren Büyükşehir Belediyesi tarafından, ihtiyaç duyulan mahallelerde park çalışmaları yapılıyor. Park çalışmalarının yanı sıra ana arterlerde refüj çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi 21 bölgede 356 bin 570 metre kare alana refüj yaptı. Özellikle taşra ilçelerin gidiş ve geliş yollarında refüj çalışmalarında önemli yol kateden Büyükşehir bu bölgelerin hem yollarını yama hem de asfaltlama çalışmalarını da yürütüyor. Merkezin yanı sıra ilçelerde de parklar yapan belediye bu kapsamda, Araban, Nurdağı, Oğuzeli, Nizip, İslahiye ve Yavuzeli'ne de park yapımı gerçekleştirdi.

        1 milyon metrekare alanı ağaçlandırarak orman kuran ve her yıl bir milyon metrekare alanı ağaçlandırma hedefi koyan Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'te aileleriyle yaşayan 253 şehidin, 164 'Gazi'nin adına ileride mesire yerine dönüştürülecek "Şehit ve Gaziler Aile Ormanı" oluşturacak.

        (SD-Y)

        31.05.2017 11:00:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler