Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esnaf ve vatandaşa "sahte paraya dikkat" uyarısı

        - Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, kayısı, erik sezonunda yabancıların bölgede cirit attığına dikkat çekerek, üreticilerin, esnafın mağdur olmaması için sahte paralara karşı dikkatli olmalarını istedi

        (Fotoğraflı)

        Hasan Çetin

        MERSİN (İHA) - Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, kayısı, erik sezonunda yabancıların bölgede cirit attığına dikkat çekerek, üreticilerin, esnafın mağdur olmaması için sahte paralara karşı dikkatli olmalarını istedi.

        İlçede kayısı ve erik hasadının yapıldığı bu dönemde yabancıların kol gezdiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Gürsel Aydın, "Yabancıların cirit attığı bir yaz aylarını yaşıyoruz. Özellikle 5, 10, 20, 50 ve 200 TL'lere çok dikkat edilmesi gerekir. Kayısı sezonu dolaysıyla ilçemize girip çıkan yabancıların yetkililer tarafından çalıştıkları mekanlarda kimlik kontrollerinin sık sık yapılması gerekir. Sahte paraların sahte olup olmadığını ilk etapta anlayamıyoruz. Dikkatlice bakıldığında küçük bir yazıyla geçersizdir yazıyor. Bu yazıyada dikkat etmek bayağı zor. Parayı aldıktan sonra öğrendiğimizde ise iş işten geçiyor. Bu konuda yetkililerin bizi bilinçlendirmesini bekliyoruz" dedi.

        İlçe esnafı, şu an piyasada 5, 10, 20, 50 ve 200 TL'lik banknotların kendilerine ve diğer şubelerine de verildiğini söyleyerek, "Meslektaşların daha dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle bu sahte paralar akşam verilmekte. Bunları verenlerin bir şebeke olduğunu düşünüyoruz" dediler.

        (HSÇ-Y)

        31.05.2017 11:07:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler