Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu Avrupa'nın en iyisi oldu

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - 2017 yılı Avrupa eTwinning Ödülleri Yarışmasına bu yıl da katılan Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu, ikinci kez Avrupa birincisi oldu. "Kültürlerarası Anlayış İçin Mevlana" kategorisinde Avrupa'nın en iyisi olan Zileli Öğrenciler, Avrupa genelinde 590 okulu geçerek büyük bir başarıya imza attı.

        2015-2016 eğitim-öğretim Yılından itibaren yürütülen 'LSVC-Learning by Sharing in Virtual Cafes' isimli 'eTwinning Projesi' ve sonrasında düzenlenen 'Avrupa eTwinning Ödülleri Yarışması' kıta genelinde birçok okulu bir araya getiriyor. Bu yıl Avrupa genelinde 42 ülkeden okulların yarıştığı eTwinning Ödüllerinde toplamda 2 bin 644 okul, Avrupa Kalite Etiketi alma başarısı gösterdi. Aralarında Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu'nun da olduğu bu okullardan 591'i Avrupa eTwinning Ödülleri yarışması için uygun görüldü. Yarışma sonrasında Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu 2015 yılında ülkeye getirdiği Avrupa Büyük Ödülünü 2017 yılında ikinci kez alarak, bu ödülü Türkiye'de iki kez alan ilk ve tek okul olarak tarihe geçti.

        Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Şamil Akıncı, okullarından eğitim gören 42 öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilen projede; Norveç, İspanya, Polonya ve Yunanistan'dan proje ortağı okullar tespit ettiklerini söyleyerek,"İngilizce öğretmenimiz Ünsal Saper'in koordinatörlüğünde bu 42 öğrencimiz ortağımız olan ülkelerdeki öğrencilerle projemizin sanal sınıfı olan Twinspace 'de dersler gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin kendi kültürlerine yönelik bilgi düzeylerini geliştirmeyi ve diğer ülkelere ve kültürlere yönelik farkındalığını arttırma, bilişim becerilerini geliştirme ve İngilizceyi yaşayarak öğrenme fırsatı sunan bu projemiz Avrupa Büyük Ödülü'ne layık görüldü. Öğretmenimizin ve öğrencilerimizin bu başarıda emeği çok büyük" dedi.

        (DEE- UY-Y-)

        31.05.2017 11:23:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler