Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arnavutköy Belediyesi'nden vatandaşlara kolaylık

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Arnavutköy Belediyesi, vatandaşların tahakkuk-tahsilat ve beyan sureti vermek gibi işlemleri için belediyeye gelerek zaman kaybetmelerini önlemek üzere, Tapu Sicil Müdürlüğüne vezne kurdu.

        Arnavutköy Belediyesi vatandaşların, Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki işlemlerinde hız kazandırmak için müdürlük içerisine vezne kurdu. Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde işlemleri biten vatandaşlar daha sonra belediye ile ilgili bölümleri çözmek için Arnavutköy Belediyesi Merkez binasına gelmek zorunda kalıyorlardı. Vatandaşların belediye ile ilgili bölümleri tapu kadastro müdürlüğü içerisinde çözülmesi için Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın talimatıyla müdürlük içerisine vezne kuruldu. Arnavutköy Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu ve bir çok belediyenin de uyguladığı sistem, vatandaşların takdirini topladı.

        Tapu Sicil Müdürlüğü içerisinde açılan Emlak Bürosu ile Vatandaşlara büyük kolaylık sağlandığını söyleyen Arnavutköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Lütfi Kırmızı, " Tapuda işlemlerini yapabilmeleri için vatandaşların belediyeden rayiç bedeli, beyan verme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bunun içinde daha önce Arnavutköy Merkezde bulunan belediye binamıza gelerek, rayiç bedellerini alma ve beyan vermeleri gerekiyordu. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın talimatıyla, Tapu Sicil Müdürlüğü içerisinde Emlak Büromuzu açtık. Tabii burada sadece rayiç bedel değil, vatandaşlar beyan verme, çevre temizlik vergisi ve çeşitli vergilerini de buradan ödeyebiliyorlar" dedi.

        "Bu hizmetin milli ekonomiye katkısı olduğunu da düşünüyoruz" diyen Mali Hizmetler Müdürü Lütfi Kırmızı, "Tapu Sicil Müdürlüğü ile belediye arasında araçlarıyla gidip gelen vatandaşlar artık, belediye gelemeden burada işini tamamlayacak. Zamandan tasarruf edecek. İşlemlerini daha hızlı bir şekilde tamamlama imkanı bulacak. En önemlisi de vatandaşlarda moral bozukluğu olmayacak. Çünkü ikinci bir işlem için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün dışına çıkmadan, daire içerisinde ki Arnavutköy Belediyesi Emlak Bürosu'nda belediyeye ait işlemlerini tamamlayacaklar. Burada açtığımız Emlak Bürosu ilk olma özelliğini de sahip. Diğer belediyelerin buna benzer hizmetleri var ama Arnavutköy Belediyesi olarak Tapu Sicil Müdürlüğü içerisinde Emlak Bürosu bulunduran tek belediyeyiz" diye konuştu.

        Tüm işlemler yapılacak

        Tapu Müdürlüğü içerisinde kurulan veznede; belediye ile Tapu Müdürlüğü arasında uzun zaman alan belge onaylama ve vergi tahsilatları gibi işlemler daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ofiste emlak vergisi, rayiç bedel borcu yoktur, tahakkuk işlemleri ve çevre temizlik vergisi (ÇTV) ilçe belediyesine gidilmeden ödenebilecek. Tapu Sicil Müdürlüğü içinde hizmet veren ofiste bulunan bir vezne ve üç memur, vatandaşlara hizmet veriyor.

        (HB-BA-Y)

        31.05.2017 12:30:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler