Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Binlerce Maltepeli "Sevgi Sofrası"nda orucunu açtı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesinin mahalle iftarları kapsamında ilk olarak Fındıklı'da kurduğu "Sevgi Sofraları"na katılan binlerce Maltepeli, dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

        Maltepe Belediyesinin Ramazan etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Organik Pazar alanında düzenli olarak verilen iftara katılan binlerce Maltepeli oruçlarını açarken, aynı saatlerde Fındıklı Mahallesi'nde de iftar verildi. Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları ile CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan'ın katıldığı mahalle iftarı, okunan Kur'an tilavetiyle başladı. Daha sonra dualarla oruç açılırken, binlerce Maltepeli hem birlikte oruç açmanın mutluluğuna ulaştı, hem de sahnelenen Hacivat ve Karagöz oyunuyla keyifli dakikalar geçirdi. Eşinden korkan kılıbık bir kocanın, bir kabadayıdan yardım istemesini anlatan oyunda, kahkahalar havada uçuştu.

        Organik Pazar'da her gün düzenlenen etkinliklerde ise tarihçi-şair Taner Koltuk bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra Hacivat-Karagöz oyunuyla çocuklar gönüllerince eğlendi. "Ateş Böceği Ercan" olarak anılan Ercan Bostancıoğlu'nun sahnelendiği, "Kadının Fendi" adlı ortaoyununda ise coşku doruğa çıktı.

        (EY-SÜ-Y)

        31.05.2017 12:53:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler