Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi açılışlara devam ediyor

        - Gülnar Mezbahası ve Gezende Mahallesi Belkuyu mevki içme suyu hattı projesinin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın katılımıyla yapıldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin "Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir" sloganıyla başlattı temel atma ve açılış törenlerinin ikincisi Gülnar'da yapıldı. Ramazan'ın dördüncü gününde Gülnar Mezbahası ve Gezende Mahallesi Belkuyu mevki içme suyu hattı projesinin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın katılımıyla yapıldı.

        Açılışa Kocamaz'ın yanı sıra Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan'ın bereket, dua, paylaşma, dayanışma, birbirine sahip çıkma ve hoşgörü ayı olduğunu belirterek, "Dolayısıyla biz de Ramazan'ı en iyi şekilde Büyükşehir Belediyesi olarak değerlendirelim, hizmetimizi yeni hizmetlerle taçlandıralım, biten hizmetleri açalım, yapılacak hizmetlerle ilgili de vatandaşımıza yeni yeni müjdeler verelim istedik" dedi.

        Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin genelinde her yerleşim biriminde mezbahaları çağa uygun ve hijyenik hale getireceklerinin vurgusunu yapan Kocamaz, "Mersin genelinde maalesef ruhsatlandırılamadığı için mezbahalarımız bir bir kapatılıyordu. Göreve geldiğimizde Mersin genelinde, Bakanlık tarafından kabul görmüş bir tek mezbaha Tarsus Mezbahası idi. Ama Mersin'deki yarım işlemi tamamladık, Silifke'deki mezbahamızı yeniledik. Şu anda Çamlıyayla ve Gülnar mezbahalarımız revize edildi. Çağa uygun, hijyenik ortamlara kavuşturuldu. Bakanlık standartlarına uygun hale getirildi. Aynı şekilde Mut Mezbahamızın da inşaatı başlıyor. Yine Anamur ve Bozyazı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, Erdemli'de ihaleye çıkıyoruz. Mersin genelinde her yerleşim biriminde mezbahalarımızı çağa uygun hijyenik ortamlara kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

        Mobil mezbahaları da hizmete soktuklarını ifade eden Kocamaz, "Tabi bunun dışında hemen arkamızda gördüğümüz gibi mobil mezbahalarımız hizmete girdi. Özellikle Kurban Bayramı'nda, Mersin genelinde 30'un üstünde mobil mezbahamızda, hijyenik ortamda kurbanlar kesiliyor. Dolayısıyla eski, çağ dışı anlayış tek tek ortadan kaldırılıyor. 6360 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Gülnar Belediyesi'nden, Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen bu kesimhanenin modernizasyonu için 24 Kasım 2016 tarihinde ihale yapılmış, sözleşme bedeli 385 bin TL, iş artışıyla beraber KDV hariç 422 bin TL'ye mal olmuş" diye konuştu.

        Konuşmaların ardında mezbahanenin açılışı yapıldı.

        Gülnar Mezbahası'nın ardından MESKİ'nin Gezende Mahallesi Belkuyu mevkinde hayata geçirdiği içme suyu hattı projesinin açılışı gerçekleştirildi. Burada konuşan Kocamaz, 'Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Ramazan'ın bereketinden, feyzinden hep birlikte faydalanalım istedik. Bu nedenle de 30 Mart 2014 öncesi sizlerin karşısına gelip, göreve talip olduğumuzda başlattığımız iftar sofralarını artık Büyükşehir marifetiyle sizlerle bir arada geçiriyoruz. Dolayısıyla bir taraftan yaptığımız hizmetleri, bir taraftan yapacaklarımızı sizlere anlatmak ve dediğim gibi Ramazan'ın bereket ortamından hep birlikte faydalanmak istiyoruz" dedi.

        Gülnar'ın makus tarihinin en kısa sürede yenileceğini kaydeden Kocamaz, "50 yıldır sözü edilen Ilısu'dan gelecek su projesinin ihalesi 12 Haziran'da yapılıyor. İnşallah kesintisiz bir şekilde çalışmalar devam edecek ve en kısa sürede de Gülnar'a Ilısu'dan su getirmiş olacağız. Biz hiçbir ilçe ayrımı yapmıyoruz ve 13 ilçemizin belediye başkanlarıyla siyasi parti ayrımı yapmadan diyalog içerisinde bölgelerimizdeki, ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın mahalli müşterek ihtiyaçlarını giderme gayretiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Halis niyetle yola çıktık, yolumuza vites büyüterek devam ediyoruz. Ben öyle inanıyorum ki Mersin genelindeki yılların ihmali, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleriyle birlikte kurduğu diyalog içerisinde çok uzun sürmeden ortadan kalkacak, problemler bir bir çözülecek ve vatandaşlarımızın mutluluğu daha da artacak" ifadelerini kullandı.

        (KRY-Y)

        31.05.2017 13:38:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler