Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Ben de yazarım' kompozisyon yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ve Küçükçekmece İmam Hatip Okulları Gönüllüleri Derneği tarafından üçüncüsü düzenlenen 'Ben de Yazarım' kompozisyon yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

        Gençlerin yazarlık kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 'Ben de Yazarım' kompozisyon yarışması, ilçedeki orta öğretim kurumlarının katılımıyla yapıldı. Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törene, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, KİGEDER Genel Başkanı Ercan Olgun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Bu yıl yapılan yarışmaya Küçükçekmece'de öğrenim gören lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler konu serbest olmak üzere "deneme" türündeki eserleriyle katıldı. Toplamda 2 bin 697 eserin değerlendirildiği yarışmada 98 eser, çıkarılacak kitaba girmeye hak kazandı.

        Yarışmada birinci İlayda Aydemir olurken ilk 10 öğrenci ve danışman öğretmenleri ile ilk 100'e en çok öğrencisi giren, okul müdürü ve danışman öğretmene Bosna Hersek gezisi hediye edildi. Eserler ayrıca kitap olarak yayımlanacak. Yarışmada sahneye çıkan Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi öğrencileri seslendirdikleri şarkılarla ödül törenine ayrı bir renk kattı.

        "Savaşın çocuklarını başkalarına duyurmak istedim"

        Yarışmada birinci olan İlayda Aydemir, yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Öncelikle çok mutluyum zaten sürekli yazan ve okuyan biriyim geçen senede bu yarışmaya katıldım fakat bu sene biraz daha eğitim alarak katıldım. Bu şekilde derece bekliyordum ve birinci oldum. Konumuz serbestti ve ben güncel konulardan bir şeyler yazmak istedim. Şu anda her yerde savaşlar var ve ben savaşta olan çocukları uzun süre izleyerek ve bunlarla ilgili bir yazı yazmak istedim. Onların durumunu başkalarına da duyurmak istedim" şeklinde konuştu.

        Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, gençleri tebrik ederek, "Ben de Yazarım projesi 3 yıl önce başka program vesilesiyle ortaya çıkmış güzel bir düşünce, özellikle çocuklarımızın okuma konusundaki alışkanlıklarının arttırılması okuyan genç sayısının arttırılması çalışması yapılırken aklımıza gelen bir programdı. Çocuklarımızı yazar olarak yetiştirebilmenin çocuklarımızda yazma yeteneklerinin gelişmesini başlatılabilmesi amacıyla ilki deneme olarak başlatıldı. Ama çocuklarımız lütuf gösterdiler binlerce öğrencinin katıldığı bir yarışma haline dönüştü. Geçen yıl bin 700 yazar çocuğumuzun katıldığı bu yıl ise 2 bini de geçtiğimiz çok güzel bir program oldu. Özellikle Küçükçekmece'deki çocuklarımızın lise düzeyindeki öğrencilerimiz, gençlerimizin yazma yeteneklerini hayata geçirmelerini temin etmek ve derece giren çocuklarımızı da bir yurt dışı ziyareti Bosna Hersek ziyareti ile Türkiye ve Bosna Hersek arasında bir bağ kurarak güzel bir sonuçla sonlandırmayı hedefledik. Çok da iyi gidiyor bütün eserlerden ortaya çıkan en değerli yazılardan kitap yapıyoruz iki yıl üst üstte bu kitapları bastırma imkanı da bulduk. Üçüncüsünü bastırıyoruz özellikle bu anlamda sponsor arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün öğretmenlerimize, yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Ama en çokta övgüyü yazmak konusunda vakit ayıran cesur gençlerimiz hak ediyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. 'Ben de Yazarım' çalışmasının genişleyerek farklı konuları da içerecek şekilde büyütülmesi konusunda da arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        (HB-BA-Y)

        31.05.2017 13:59:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler