Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meriç nehrine deniz suyu karışmaması için set yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - Edirne Hamzadere Sulama Birliği, debisi düşen Meriç Nehrine deniz suyunun karışmaması için set yaparak önlem aldı. Edirne Hamzadere Sulama Birliği, Meriç Nehrine tuzlu suyun karışarak çiftçilerin zarar görmesine önlemek için Meriç Nehrinin döküldüğü Ege Denizi'nin boğaz kısmına set ördü.

        Kış aylarında taşkınlara neden olan Meriç Nehri kuraklıkla mücadele ediyor. Hamzadere Sulama Birliği, çiftçilerin tarlasını sulamasıyla birlikte Meriç Nehrinin su debisinin daha da azalarak nehir suyuna deniz suyunun karışmasını önlemek için harekete geçti. Birlik, Meriç Nehri'nin Ege Denizi'ne döküldüğü yere yakın İpsala Ovası Paşalı mevkiinde yapılan 100 metrelik setle çiftçilerin ürünlerine sahip çıkıyor.

        DSİ 11'nci Bölge Müdürü Adil Sabancı konuyla ilgili, "Meriç nehrindeki debi 50 metreküpün altına düştüğü zaman tuzlu su Ege Denizi'nden Meriç Nehrine doğruna hücum ediyor. Meriç Nehrine tuzlu su geldiği için tarım yapan çiftçiler sulama yaparken tarlalarına tuzlu su çekmiş oluyor. Tuz oranı nehirde bir miktar var ama deniz suyunda tuz daha çok yoğun olduğu için tarların çoraklaşmasına, ürünlerin kurumasına neden oluyor. Çiftçimiz nehirden tuzlu su çekmemeleri ve ürünleri zarar görmemesi için önlem alıyoruz. Hamzadere Sulama Birliğimiz kendi imkanlarıyla set yapıyor nehrin boğazına. Şu anda tuzlu suyun nehre hücum etmesi söz konusu değil ama debi sulamalardan dolayı daha da düşer korkusuyla sedde çalışması yapıldı. Önlem alındı diyebiliriz" dedi.

        (EY-MEF-Y)

        31.05.2017 14:43:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler