Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Tütün kullanımının sağlığa zararları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve toplumsal bilinç ile farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ''31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' etkinlikleri kapsamında Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu beraberinde Aile Hekimliği Şube Müdürü Dr. Ekrem Yıldırım ile birlikte Ortahisar Aydınlıkevler Aile Sağlığı Merkezi'ni (ASM) ziyaret etti.

        Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, sigarayla mücadelenin Türkiye'nin en önemli sağlık sorunlarından olduğunu hatırlatarak bu mücadelede aile hekimlerine çok önemli görev ve sorumlulukların beklediğini vurguladı. Müdürlük olarak bu konuda Aile Hekimlerine her türlü desteği vermeye çalışacaklarını belirtti.

        ASM'de görev yapan Aile Hekimi Dr. Tamer Çoban ise yaptığı açıklamada, "Türkiye de bugün 21 Milyon Sigara İçicisi var. Yılda 110 bin kişi sigaradan ölüyor. Bu 110 bin kişinin yaklaşık 20 bini sigara içmediği halde sigara içenler tarafından öldürülüyor. Her yıl 25 Milyar Doları sigara için harcıyoruz. Yani paraları duman ediyoruz. Kalp Damar Hastalıklarının ve Kanserlerin yüzde 80'i sigara içimine bağlı. Sigara içen anne adaylarının çocukları yüzde 25 engelli doğuyor. Sigara her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon insanın beklenenden önce ölümüne yol açmaktadır. Bu ölümlerin yaklaşık 600 bini ise pasif sigara içimine bağlı olmaktadır. Eğer bu konuda yeterli önlemler alınmazsa 2030 yılında sigaranın 8 milyon insanı öldüreceği ve bu ölümlerin yüzde 80'inin düşük ve orta gelirli ülkelerde olacağı tahmin edilmektedir. Sigara endüstrisinin ana hedefinin 11-13 yaş grubu çocuklar olduğu ve ülkemizde de sigaraya başlama yaşının gittikçe bu yaş grubuna kaydığı bilinmektedir. Eğer çocuklarımızın sigaraya başlamasını ve pasif sigaraya maruziyetini engelleyemezsek, 20-30 yıl sonra onlar sigaranın kurbanları olacaklardır" dedi.

        (BK-ÖS-Y)

        31.05.2017 14:50:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler