Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da TÜBİTAK Bilim Fuarında 20 proje sergilendi

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerin hazırladığı 20 projenin yer aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

        Okuldaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Ziya Ünver, okullarında TÜBİTAK Bilim Fuarının birincisinin düzenlediğini belirterek, okullarında yapılan ilk projenin sergilenmesinin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak ise, TÜBİTAK projelerinde Kulu genelinde okullarda bu yıl çok sayıda projeye imza atıldığını ifade etti. Akademik başarılarda ciddi yol alındığını kaydeden Kaymak, Kulu'nun proje üretmede ilk üçün içerisine girdiğini aktardı. Kaymak, KOP projesi kapsamında Kulu'dan üç öğrencinin 120 sorunun tamamını yaparak birinci olduğunu da sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından öğrencilere ve projede emeği olan öğretmenlere ödülleri Kulu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından projelerin yer aldığı serginin açılışı, protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Açılışı yapılan serginin iki gün boyunca ziyaretçilere açık kalacağı belirtildi.

        (ÖK-AH-Y)

        31.05.2017 15:51:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler