Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversiteliler yaşlılarla İftarda buluştu

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Vurucu

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü ile Kırklareli Huzurevi Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle üniversiteli gençler, huzurevinde kalan yaşlılarla iftarda bir araya geldi.

        Kırklareli KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerinin daha önce huzurevi sakinlerine yaptıkları ziyaretlerden memnun kalan yaşlılar, üniversiteli gençlere, "Bir gün de biz size ziyarete geleceğiz" diye söz vermişlerdi. Bunun üzerine KYK İl Müdürlüğü ile Huzurevi Müdürlüğü bir proje hazırladı ve üniversiteli gençlerle yaşlıları iftarda buluşturdu.

        Karahadır Mahallesinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdunda ağırlanan huzurevi sakinleri ile üniversiteli gençler birlikte iftar yaptı. Üniversiteli gençler yaşlıları kapıda karşılayarak, iftar sofrasına kadar gitmelerine eşlik ettiler. Yaşlılar ile sohbet eden gençler hatıra fotoğrafları çekilmeyi de ihmal etmedi.

        İftar Öncesi KYK Yurdunda kalan kız öğrencilerin Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Ebru Sanatı Kursu sergisinin açılışı yapıldı. Kursta yaptıkları eserleri sergileyen gençlerin ebru sanatı sergisi açılışına, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Memur-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler katıldı. Sergide 50 civarında eser yer aldı.

        Programda konuşan KYK İl Müdürü Musa Alan. "Kırklareli KYK Kız Öğrenci Yurdumuzda kalan öğrencilerimizin daha önce huzurevi sakinlerine yaptıkları ziyaretlerden memnun kalan yaşlılarımız, öğrencilerimize, "Bir gün de biz size ziyarete geleceğiz" diye söz vermişlerdi. Biz de Bunun üzerine Huzurevi Müdürlüğü ile bu projeyi hazırladık ve gençlerimizi yaşlılarımızla iftarda buluşturduk. Yaşlılarımıza saygının merhametin ve şefkati gençlerimizde görmek bizleri mutlu ediyor. KYK olarak öğrencilerimize sadece barınma imkanı sağlamıyoruz aynı zamanda onlara sosyal faaliyetler ve eğitim faaliyetleri yaparak geleceğimizi garanti altına alıyoruz" dedi

        (SV-MEF-Y)

        31.05.2017 16:53:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler