Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni operatörler sertifikalarını aldı

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Vurucu

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile İl Özel İdaresi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yeni Operatörler Kırklarelimizi İnşa Ediyor" Projesi kapsamında düzenlenen ekskavatör ve bekoloder kurslarında başarıyla tamamlayan 42 kişi sertifikalarını aldı.

        İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Şeker Depoları konferans salonunda yapılan sertifika törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ve kurum müdürleri katıldı.

        Kırklareli Halk Eğitim Müdür Vekili Berna Kaya, törende yaptığı konuşmada, "İlimizde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla, inşaat ve hafriyat sektörünün olmazsa olmazlarından olan iş makinelerini kullanan kalifiye operatörleri yetiştirmeyi ve istihdama katkı sağlayan bir proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi

        Kurs sonucunda yapılan sınavlarda 42 kişinin belge almaya hak kazandığını dile getiren Kaya, "3 adet kurs açılarak toplam 30 kişiyi hedeflediğimiz projemizde tüm başvuruları değerlendirerek, 49 kişinin kaydını almış ve ihtiyaç doğrultusunda 18 kişiye ekskavatör, 31 kişiye de bekoloder kursunda eğitim verdik. Bu eğitimler sonucunda yapılan sınavlarda 42 kişi belge almaya hak kazandı. Projemizde özellikle toplumsal pozitif ayrımcılığı gözeterek bayan başvurularına önem verdik. Bu kapsamda 1 bayan başarılı olup belge almaya hak kazandı"

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser de, kursa katılanlara ve kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından başarılı 42 kursiyere sertifikaları verildi.

        (SV-MEF-Y)

        31.05.2017 17:23:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler