Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSB iftarında gelişim ve icraatlar anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu tarafından il protokol ve iş adamlarına yönelik verilen iftar yemeğinde OSB'nin gelişim ve icraatleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

        Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Vali Aksoy'un yanı sıra Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, çok sayıda kurum ve kuruluşun müdürler ile iş adamları katıldı. Programda bir sunum yapan OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil OSB'nin yakın zamandaki gelişimi ve icraatları hakkında bilgi verdi.

        Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır OSB'nin artık ayakları üzerinde duran, sanayicimizin sorunlarını önemli ölçüde gidermek için gayret gösteren OSB'lerden biri haline geldiğini söyledi. Aksoy, "Özellikle son yıllarda yönetim kurulu olarak diğer kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde Organize Sanayi Bölgemizin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için yoğun gayret gösterdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birçok projemizin hayata geçmesi noktasında temaslarımız oldu ve bu çalışmaları yine aynı heyecanla sürdürmeye devam ediyoruz. Diyarbakır Türkiye'nin önemli bir şehri ve bu önemli şehirde yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcı var. Diyarbakır'daki Organize Sanayi Bölgemizin yeni genişleme alanıyla ilgili çalışmaları başlattık ve 2000 dönümlük bir alanı Sanayi Bölgemize kazandırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İmar ile ilgili konularda Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları tamamlanmak üzere. Mera arazisi ile ilgili kısmaları da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde OSB'mizi 2000 dönüm daha büyütmek için mesafeler almış olacağız. Diyarbakır önemli bir şehir ve buraya tek bir OSB yetmezdi. Tekstil Organize Sanayi bölgesi bilindiği üzere daha önce çalışmaları başlatılmıştı ve tüzel kişiliği oluşturuldu. Parselasyon çalışmaları tamamlanmak üzere, önümüzdeki dönemde Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgemizde de yatırımcılarımıza arsa tahsis edebilir bir konuma geleceğiz. Bilindiği üzere Cazibe Merkezleri Programı Diyarbakır'da açıklandı ve en fazla müracaat edilen illerden birisi de Diyarbakır. Bu anlamda Kalkınma Bankası ve Kalkınma Bakanlığı bu müracaatları değerlendiriyor önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili açıklamaları yapacaklar. Diyarbakır'da yatırımcılara arsa üretmek adına yine biz bir organize sanayi bölgesi daha oluşturalım diye yola çıktık ve Urfa yolu üzerinde yine mera arazisi olan 3000 dönümlük bir noktada çalışmaları başlattık. İmar ile ilgili çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz, diğer alanlarla ilgili olanları da yine diğer kurumlarımızla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Yine Ergani ve Bismil'de organize sanayi oluşturma adına arsa çalışmalarımız da devam ediyor. Diyarbakır önemli ulaşım aksına sahip illerden birisi ve Diyarbakır'da lojistik merkez oluşturabilme adına bir Lojistik Köy kurmayla ilgili çalışmalarımız var. Bu noktada da Kalkınma Ajansımızın koordinasyonunda birçok kurum ve kuruluşumuz ile beraber Diyarbakır'a önümüzdeki dönemde hep birlikte inşallah kazandırmış olacağız" dedi.

        İlahi dinletisi eşliğinde yenen İftar yemeğinin ardından program sona erdi.

        (İHA-AKK-Y)

        01.06.2017 09:40:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler