Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi ve özel bir üniversite işbirliği ile gerçekleştirilen Tiyatro Festivali, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 2'nci kez düzenlenen ve sunuculuğunu Emin Maltepe'nin yaptığı Türkiye Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali'nin ödül töreni, genç tiyatrocuların heyecanı ve coşkusuna sahne oldu.

        İlki 2016 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenerek kalıcı bir hale gelen Türkiye Üniversiteler arası Tiyatro Festivali'nin ödül töreni gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi ile özel bir üniversitenin işbirliği sonucu gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 aylık sürede 18 farklı üniversiteden tiyatro gruplarının 19 farklı oyunu sahnelediği festival ile Kartal'da tam bir tiyatro şöleni yaşandı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra Kartallıların da yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde, en iyi kostümden en iyi dekora, en iyi müzikten en iyi tiyatro oyuna dek pek çok farklı alanda ödüller dağıtıldı.

        Ödül törenine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel'in yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.Ödül gecesinde emektar tiyatrocu Rasim Öztekin'e de "Tiyatro Emek Ödülü" verildi.Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Öztekin'in ödülünü 80'ler dizisindeki rol arkadaşı Berat Yenilmez aldı.

        Gecede kısa bir konuşma Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Festivale yaptıkları katkılardan dolayı Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken'e plaket takdim etti. Rektör yardımcısı Çotuk söken ise Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fidan'a üzerinde Ulu Önder Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu bir tablo takdim etti.Burada kısa bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili Gülcemal Fidan, tiyatro izlemeden üniversite bitiren insanların olduğu bir coğrafyada yapılan bu festivalin çok önemli olduğunu söyledi. Ülkelerin kalkınmışlık seviyelerin bir ölçütünün de sanat ve sanatçıdan geçtiğini söyleyerek büyük Atatürk'ün söylediği gibi sanatsız bir toplumun hayat damarlarından birinden yoksun olduğunu hatırlattı.Ödül töreninden önce ise ünlü müzikallerin eserlerinin seslendirildiği bir konser düzenlendi ve Evita'dan Lüküs Hayat'a kadar unutulmayan melodiler yeniden seslendirildi.

        Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali kapsamında; En İyi Kostüm Dalında "Lefty'i Beklerken" adlı oyunla Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü, En İyi Dekor Dalında "Baba" adlı oyunla Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü, En İyi Müzik Dalında "Yedi Kocalı Hürmüz" Işık Üniversitesi Tiyatro Kulübü, Dikkat Çeken Kadın Oyuncu Dalında "Joko'nun Doğum Günü" adlı oyundaki anne rolü ile Özyeğin Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nden Cansu İl Basmış, Dikkat Çeken Erkek Oyuncu Dalında "Lefty'i Beklerken" adlı oyundaki Sid-Agate adlı rolüyle Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden Efe Çetinel ödüle layık görüldü.

        Bu yıl ilk kez verilen Kartal Belediyesi Özel Ödülü "At" adlı oyunla Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübüne verilirken Juri Özel Ödülü ise "Gerçek Şey" adlı oyundaki performanslarıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne verildi.

        En İyi Kadın Oyuncu dalında ise 3 farklı oyuncuya ödül verildi. "'Gerçek Şey" adlı oyundaki Anne rolü ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden Refiye Genç,"Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyundaki Hürmüz rolüyle Işık Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nden İrem Çil, "Kırgınlar Evi" adlı oyundaki Lady Utterward rolüyle Yeditepe Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Kulübü'nden İpek Muştu, ödülü paylaştılar. En İyi Erkek Oyuncu Dalında, "'Gerçek Şey" adlı oyundaki Henry Ibsen rolü ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden Enes Daniş, Komedi Dalında Dikkat Çeken Erkek Oyuncu dalında "Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu" oyunundaki rolü ile Ercan Sarı, ödüllendirilen isimler oldu. Festivali en iyi oyunu ödülünü "Lefty'i Beklerken"adlı oyun ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü ve " Baba"adlı oyun ile oyunla Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü paylaştı. 2. En İyi Oyun ödülünü ise"Kırgınlar Evi" oyundaki performansları ile Lady Utterward rolüyle Yeditepe Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Kulübü alırken 3. En İyi Oyun ödülünü ise "Aynı Elbiseyi Giyen 5 Kadın" adlı oyun ile Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü aldı.

        (MB-HB-BA-Y)

        01.06.2017 11:59:23 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler