Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir yılın stresini duvarları boyayarak atıyorlar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Tamer Yiğit

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Domaniç Çukurca Şehit Veli Selçuk Ortaokulu öğrencileri, sınav stresini atmak için, ilçedeki park duvarları çizgi film ve masal kahramanlarının resimleriyle boyuyorlar.

        Çukurca Şehit Veli Selçuk Ortaokulu öğrencileri, Resim Öğretmeni İlkay İlknur Ünver Avaçar, boyalarla ilçenin çeşitli noktalarındaki duvarlara çizgi film ve masal kahramanlarını resmedip TEOG sınavı sonrası stres atıyorlar.

        Çukurca Şehit Veli Selçuk Ortaokulu Resim Öğretmeni İlkay İlknur Ünver Avaçar, "Her yeri boyuyoruz.. İlk önce okulumuzun duvarlarını boyayarak başladık. Daha sonra da park duvarları, ortaya güzel şeyler çıksın diye uğraşıyoruz. Her yeri renklendirmeye çalışıyoruz. Burada bizim son sınıf öğrencileri çalışıyor. TEOG'dur sınavlardır derken sınav kaygısıyla çocuklarımız çok şey yaşamaya başladılar. Sınavları atlattıktan sonra biz de rahatlasınlar diye böyle her yeri boyuyoruz onlarda mutlu oluyorlar. Hem de sınav stresini atmış oluyorlar. Birazda ders yoğunluğu gitmiş oluyor. Böylelikle son haftalarımızı geçiriyoruz" dedi.

        İlçedeki parkların duvarlarını boyayan öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, "Domaniç'te park ve bahçeleri güzelleştirmek adına özellikle çocuklarımıza yönelik daha eğlenceli bir ortamda eğlenmeleri için kötü olan duvarlarımızı resim öğretmenimiz İlknur hanımla beraber güzel bir görünüme kavuştu. Çocuklarımız daha güzel ortamlarda eğlensinler diye bu tür çalışmaları diğer parklarda da yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda halkımızdan da gelecek önerilere her zaman açık olacağız" diye konuştu.

        Öğrenciler 25 kişilik ekibi ile bu tür organizasyonlarda bulunacaklarını belirtti.

        Sınav stresini atmak için arkadaşlarına katılan sekizinci sınıf öğrencisi Sıla Gül Demirkol, "Biz buraları boyayarak hem çevremizi güzelleştiriyoruz hem de ilçemize katkıda bulunuyoruz. TEOG stresini atarak eğleniyor öğreniyoruz" ifadelerin8 kullandı.

        (TY-EFE)

        01.06.2017 12:06:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler