Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayat Mahallesi sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma ilçesine bağlı Bayat Mahallesi'nde içime elverişsiz durumda bulunan ve mahalleli tarafından kullanılamayan sondajın yerine yenisini açmak için çalışmalarına başladı.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde su sıkıntısı yaşanmaması için başladığı sondaj hamlesini sürdürüyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Soma ilçesine bağlı Bayat Mahallesi'nde içme suyu sondajı açıyor. Mahallelerde büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar sayesinde yıllardır süregelen hasret sona erecek. Eski sondajdan çıkan suyu sadece yıkama suyu olarak kullanan mahalle sakinleri, yeni sondajı dört gözle bekliyor. Sondaj açım işleminin tamamlanmasının ardından alınacak numune analiz için İzmir Halk Sağlığı Merkezi'ne gönderilecek. Çıkacak sonuca göre, sondajın içme suyu deposuna bağlantısı yapılacak. Bayat Mahalle Muhtarı Hamit Çakar, eski sondajdan çıkan suyun içime elverişli olmadığını söyleyerek, MASKİ tarafından başlatılan çalışma için teşekkür etti. Muhtar Çakar, içme suyu temini noktasında yaşadıkları sıkıntının sona ereceği için duydukları mutluluğu dile getirdi.

        (ÖND-Y)

        01.06.2017 15:06:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler