Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşköprü Belediyesi'nden eğitime dev destek

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Taşköprü Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında eğitime verdiği destek ara vermeksizin devam ediyor.

        Taşköprü'de bulunan eğitim kurumlarından her anlamda desteğini esirgemeyen Taşköprü Belediyesi, ilçede bulunan ilk ve ortaöğretimde bulunan tüm öğrencilere yaz tatillerini değerlendirmelerine yönelik interaktif eğitim amaçlı "Evde Kurs" hizmeti kartı dağıttı.

        İlçede bulunan yaklaşık 3 bin 500 öğrenciyi kapsayan hizmetin Atatürk İlkokulu ve Fen Lisesi'ndeki tanıtım programına Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Kepenek'te katıldı.

        Programda konuşan Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ı eğitime verdiği bu duyarlı ve anlamlı destekten dolayı tebrik ederek tüm öğrencilerin bu programdan en üst düzeyde faydalanacağını umduğunu kaydetti.

        Belediye Başkanı Arslan'da, yarın geleceği olan çocukların en iyi eğitimi almaları ve gerek Taşköprü'nün gerekse ülkelerinin gelecekte daha iyi yerlerde olması adına bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, başarılı olan öğrencilerle de kendisinin ve kaymakam beyin düzenli periyotlarda bir araya geleceğini ifade etti.

        Kastamonu Amerikan Kültür Yabancı Dil Okulu Kurucu Müdürü Hüsnü Gül ve Eğitim Danışmanı Ceren Uzun'da ilçede bulunan okullarda öğrencilere programı anlatan sunumlar yaptı.

        2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde 3,5 milyon öğrenciye dağıtılan çalışmanın Karadeniz Bölge Temsilciliğini yöneten Kastamonu Artı Group Şirketi (Amerikan Kültür Eğitim Kurumları) Kastamonu Temsilcisi Hüsnü Gül, "Evde Kurs Programı, ilk orta ve lise düzeyinde öğrencileri kapsayan Türkiye'nin en iyi öğretmenleri tarafından hazırlanmış, tüm dersleri içeren, yaklaşık 40 bin saat ders anlatımı, 12 bine yakın soru havuzu bulunan, öğrencilere kendi evlerinde tamamen ücretsiz olarak sunulan, Bakanlık onaylı müfredata uygun bir eğitim programıdır. Öğrenciler, bu program sayesinde anlamadıkları dersleri görüntülü olarak tekrar edebilecek, okul derslerine hazırlık yapabilecekleri gibi eğitimde Fırsat Eşitliği sağlayan nitelikli bir eğitim programıdır. Taşköprü Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan'a programla ilgili Taşköprü'deki öğrencilere eğitim bursu sağlanması hususundaki ziyaretimizde her konuda olduğu gibi, özellikle Taşköprü'de eğitim gören öğrencilere katkı sağlayacak her çalışmayı desteklediklerini ilçe öğrencilerinin eğitim öğretim programlarının yanında sosyal ve kültürel anlamda da yanlarında olduklarını dile getirerek programa tam destek sağladılar" diye konuştu.

        Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel'de programın fayda sağlayacağını ve destek verdiklerini belirterek, programın tanıtımı ve kartların dağıtımını Belediye Başkanı Arslan'la beraber gerçekleştirdiler.

        (Vİ-İÇ)

        01.06.2017 15:29:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler