Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saruhanlı'da TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

        (Fotoğraflı)

        Adem Şahin

        MANİSA (İHA) - Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki 18 ortaokulun katılımı ile Saruhanlı Belediyesi düğün salonunda TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuarda öğrenciler yıl boyunca çalışıp ürettikleri 30'a yakın teknolojik tasarımlarını katılımcılara tanıttı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde ve 18 ortaokulun tasarladıkları ürünlerin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarı Saruhanlı Belediyesi düğün salonunda açıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerden ve öğretmenlerden projeler hakkında bilgi aldı.

        Açılan fuar ilçe genelindeki bütün ortaokulların toplanarak bir noktada TÜBİTAK Bilim Fuarı açması bakımından Manisa'da bir ilk oluştururken, 18 ortaokulun katılım sağladığı fuarda 30'a yakın tasarım sergilendi. Öğrenciler fizik, kimya, biyoloji, elektronik alanlarında projeler oluştururken bunların yanında karbondioksit gazının sera etkisine ve küresel ısınmaya etkisini araştırmaya yönelik yapılan ve volkanik dağların oluşumu, nasıl hareket ettiklerini, ülkemizde bulunan volkanik dağların incelenmesine yönelik yapılan projelerde dikkat çekti.

        Stantları gezdikten sonra açıklama yapan Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, "Bir çocuğumuzda bile bir ışık yakabilirsek ne mutlu bizlere. Bu amaçla öğretmenlerimiz, öğrencilerle yeterli derecede ilgilenmiş hepsini tebrik ederim. Günümüzde çocuklar telefondan, bilgisayardan kafalarını kaldırmıyorlar. Eğer onların bilime merakını biraz olsun uyandırabilirsek neler olabileceğini, neler yapabileceklerini burada görmüş olduk. Emek veren öğrencilerimize ve onların bilimin ışığında ilerlemesini sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Saruhanlı Belediyesi düğün salonunda açılan TÜBİTAK Bilim Fuarına Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        (AŞ-SC)

        01.06.2017 16:10:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler