Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Sanatın Çırak Hali" sergisi sanatseverlerle buluşuyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gören öğrencilerin eserlerinden oluşan"Sanatın Çırak Hali" başlıklı sergi 3 Haziran Cumartesi Saat 17.00 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonunda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

        Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde 2016-2017 Eğitim döneminde eğitim gören öğrencilerin bir yıl boyunca ürettikleri eserlerden oluşan "Sanatın çırak hali" sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

        Geleneksel Sanatlar Akademisi Türkiye'de ilk defa usta- çırak ilişkisini akademik disiplinle birleştirerek bir duruş sergiliyor. Sanatın Çırak Hali isimli sergi, disiplinli ve kaliteli bir şekilde devam eden eğitimin bir neticesi olarak görülüyor. Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Cilt, Katı', Kaligrafi, Bilimsel Bitki Resmi, Desen Tasarımı, Güzel Sanatlara Hazırlık, Temel Sanat Eğitimi, Kâğıt Konservasyonu ve Osmanlıca branşlarında sekiz ay eğitim gören öğrencilerin ürettikleri eserler, geleneğe bağlı kalarak oluşturulmuş yeni tasarımlar olarak dikkat çekiyor.

        Sergi, 9 Temmuz'a dek Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonunda izlenebilir.

        (HB-BA-Y)

        02.06.2017 10:18:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler