Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bismil trafiğine çözüm

        - Trafiği rahatlatmak için ilçe otogarı taşınıyor

        (Fotoğraflı)

        Hasan Gündüz

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bismil ilçesine atanan kayyum ilçenin sorunlarını teker teker çözüyor. İlçenin kangrenleşen sorunlarını aciliyet sırasına göre listeye alan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, Bismil'de ulaşımda ciddi anlamda sorun oluşturan ve trafiği aksatan ilçe otogarının yeni yapılacak şehirlerarası otogara taşınması talimatı verdi. İlçe otogarının taşınmasıyla, kentte trafikte ve çevre kirliliği konusunda ciddi bir rahatlama olacağının düşünüldüğü belirtildi.

        Bismil merkezinde bulunan ve ulaşımda trafiği aksatan ilçe otogarı şehir merkezinden yeni otogara taşınıyor. Trafik aksaklığıyla birlikte çevre kirliliğine de neden olan ilçe otogarının taşınmasıyla ilçede ciddi bir rahatlama olmasının beklendiği bildirildi. Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, ilçe otogarının yakın zamanda taşınacağını söyledi. Başkan Gülenç, "Çevre kirliliğinin önlenmesi ve trafiği büyük ölçüde aksatan ilçe otogarını, şehirlerarası terminalin içindeki araziye belli bir düzenleme yaparak taşıyacağız. Şehirlerarası ve ilçe otogarların planlamalarıyla birlikte Bismil'de trafikte ve çevre kirliliği konusunda ciddi bir rahatlama olacak. Vatandaşların mağdur olmamaları için ilçede sürekli dolaşan nöbetçi dolmuşlarla vatandaşlarımızı ücretsiz olarak otogara taşıyacağız" dedi.

        (HG-AKK-Y)

        02.06.2017 10:56:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler