Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde'nin en büyük camisine yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde'de geçtiğimiz günlerde ibadete açılan Fatih Sultan Mehmet Camiine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Niğdeliler vakit namazları ve teravih namazlarını Fatih Sultan MehMet caminde eda ediyor. Merkez Dışarı camiinde kılınan cenaze namazları da artık bu camide kılınacak. Selçuk mahallesinde açılışı yapılan Fatih Sultan Mehmet cami, vatandaşların destekleriyle 7 milyon Tl'ye maal oldu. Caminin içerisinde gasılhane, kuran kursu, dışarıdan gelen misafirler için duş odaları bulunuyor.

        Cami yaptırma dernek başkanı ve Selçuk Mahallesi muhtarı İsmail Ünal, camiye zengininden fakirine her kesimden vatandaşın katkısı olduğunu söyledi. Muhtar Ünal, yaşlı bir kadının gelerek parmağından çıkardığı yüzüğü vermek istediği anda bu caminin yapılışının daha da hızlandığını kaydetti.

        ''Bu sosyal tesislerde altı adet sınıfımız bulunmaktadır. 3 tanesi 3-6 yaş gurubu küçük çocuklar için 3 tanesi yetişkinler için, bunun yanında yemekhanesi, mutfağı çocuklar için bulunmaktadır. Bunun akabinde çok amaçlı taziye salonumuz, gasilhanemiz, morgumuz, kütüphanemiz, sevgi mağazamız, misafirhanemiz ve çocuk oyun odalarımız içermektedir. Cenazeler buradan kalkacaktır Dışarı caminin en azından trafik sıkışıklığını ve cenaze namazlarının dar kısımda kılındığı için burada geniş ferah bir alanda cenazelerin kalkmasını sağlayacağız. Burada şadırvanımız var 32 tane abdesthanemiz 15 tane tuvalet ve abdest hanelikler mevcuttur. Bunun akabinde dışarıdan gelen herhangi bir vatandaşımız için de 3 tane banyomuz ayrıca hizmet vermektedir. Ve açılışı da rabbimize hamd olsun 11 ayın sultanı ramazan ayında 29 Mayıs 2017 yılında açmış bulunmaktayız. Belediyemizin plan proje ve maddi manevi destekleri vardır. Çevre düzenlemesinden dolayı da belediye başkanımıza ayrıyeten teşekkür ediyoruz.''dedi.

        Hayırseverlerin büyük destek verdiğini ifade eden Muhtar açıklamasının devamında şunları söyledi: ''

        Burada halkımızın hiçbir beklentisi olmadan yaptığı katkılar da oldu. Biz buraya başlamadan önce bir hayırseverimiz 700 bin lira vereyim dedi ve biz buraya başladık fakat nasip olmadı. 700 bin lira gelmedi fakat rabbimiz o kadar hayırsever kişiler çıkardı ki karşımıza işlerimize yardımcı oldular.

        Mesela bir vatandaşımız gelerek elindeki tek maddi değeri olan yüzüğünü verdi. Eşinin vefat ettiğini, bu yüzüğü de buraya bağışlayacağım, dedi. Başka hiçbir şeyi olmayan yüzüğünü bu camiye bağış yaptı. O beni çok duygulandırdı. Fakirinden zenginine kadar herkes yardımcı oldu. Zeki Güneş abimiz amcamız karşımıza çıktı ve bize büyük maddi kaynak sağladı. Tabi bunun yanında çok değerli büyüklerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Her konuda yardımcı oldular. Toplam 7 milyona mal oldu.''

        (YE-AÖ-Y)

        02.06.2017 12:40:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler