Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lider Çocuk Tarım Kampı'na yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencileri için 'Lider Çocuk Tarım Kampı' düzenlendi.

        İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Lider Çocuk Tarım Kampı' etkinliklerine Lütfi Abay ve Vali Reşit Paşa İlkokulu öğrencilerinden toplam 50 çocuk katıldı. Kamp süresince çocuklara, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda; atçılık, tarımsal kuraklık ve su kaynaklarının düzenli olarak kullanılması, bitki yetiştirme, doğal kaynakların korunması sürdürülebilirliğinin sağlanması ve hayvancılık konularında eğitimler verildi. 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından 'Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı' olarak ilan edilmesi dolayısıyla eko tarım turizmi, çiftlik turizmi, köy turizmi ve ülkemizde kırsal turizm konuları eğitim ve etkinliklerle desteklendi.

        Öğrencilere kamp süresince; Yıldız Dağı Kayak Merkezi, süt fabrikası, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çiftçi Uygulama Merkezi, hayvancılık işletmeleri gezdirildi.

        Kampın sonunda öğrencilere İl Müdür Yardımcısı Musa Kalebayır tarafından 'Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Belgesi' ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

        (UY-Y-)

        02.06.2017 13:13:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler