Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sirk sanatçıları öğrencileri sevindirdi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - "Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları" Projesi kapsamında sirk sanatçıları gösterileri ile öğrencileri eğlendirdi.

        GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, UNICEF ve Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliğinde Adıyaman Valiliği koordinesinde "Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları" Projesi ile öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Adıyaman Merkez Hürriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte 10 ülkeden gelen sirk sanatçıları gösteri yaptı. Proje kapsamında, öğrencilere yüz boyama, akrobasi hareketleri, dans ve el sanatları gösterisi yaptırıldı.

        Proje Koordinatörü Gültekin Çelik, proje kapsamında Türkiyeli ve Suriyeli çocuklara sosyal uyum çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bunu sirk ve sokak sanatları, gösteri sanatları, görsel sanatlar ve ritimle yapıyoruz. UNİCEF, GAP İdaresi ,Türkiye Kalkınma Vakfı desteğiyle Mardin Gençlik ve Kültür Evi, Mardin Gençlik ve Kültür Derneği tarafından yürütülen bir projedir. Mardin, Batman, Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Bugün de Adıyaman'da gerçekleştiriyoruz. Adıyaman'da yaklaşık 130 çocuğa eğitim veriyoruz. Üç hafta sürecek bir eğitim, şimdide mobil festival dediğimiz her yerde her ilde bir festival yapıyoruz. Bu mobil festival kapsamında da gittiğimizin ilin bütün ilçelerinde kırsal alanlarda dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarla bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Onlara sirk ve sokak sanatlarını götürüyoruz. Sosyal uyumla ilgili yapılan çalışmalarla birlikte kendi yöntemimizi, kendi metodumuzu, kendi çalışma alanımızı oluşturuyoruz. Bunu sirk ve sokak sanatıyla yapıyoruz. İnsanların birlikte oynayarak birlikte aynı sahneyi paylaşarak, birlikte hareket ederek, birlikte el ele tutuşup aynı alanda aynı performansı sergilemesiyle sağlıyoruz" dedi.

        Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzer ise Türk ve Suriyeli çocukların kaynaşmasını ve ön yargıların kırılmasını sağlamak amacıyla projeye destek verdiklerini söyledi.

        (AHM)

        02.06.2017 14:14:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler