Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek, muhtarlarla iftarda buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya merkezde görev yapan muhtarlar ve aileleri ile iftarda buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın son yıllarda yaşadığı gelişimde muhtarların büyük katkısı olduğunu söyledi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde görev yapan muhtarlar ve aileleri ile iftarda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Daire Başkanları, muhtarlar derneklerinin başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

        Konuşmasına şehitlerimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı dileyerek başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Selçuklulardan bugüne bu topraklar şehit vermeye devam ediyor. Vatanımıza sahip çıkmaya ilelebet devam edeceğiz. Ülkemiz üzerinde oyun oynayanlar başaramayacaklar" dedi.

        "Şehrin gelişimine muhtarların katkısı büyük"

        2004 yılından bu yana Konya'nın çok büyük bir gelişim yaşadığını, bundan sonra da yeni bir atılım dönemi için çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, "2014'te başlayan Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya bir başka Konya oldu. 41 bin kilometrekarenin üstündeki bir alan hizmet alanımız haline geldi. Son 3 yılı Konya'nın bugüne kadar gelişememiş olan belediyelerden mahalleye dönüşen alanlarda ve ilçelerde belli bir seviyeyi sağlamak için çalıştık. Çünkü Konya merkez 15-20 yılda belli bir aşamaya geldi. Yeni yasa ile diğer 28 ilçemizin de kısa süre içinde belli seviyeye gelmesini sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Konya'nın geldiği bu aşamada hemşehrilerimiz ile birlikte belediye başkanlarımızın, belediye çalışanlarının katkılarının yanında muhtarların da çok önemli katkıları olmuştur. Bütün muhtarlarımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        "Hep birlikte Konya için çalışıyoruz"

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi'ne bağlanan mahallerdeki kanalizasyon çalışmalarının tamamladığı ve ilçeye yapılan diğer yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

        Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, muhtarları ve belediye yöneticilerini bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

        Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, bütün belediye başkanları olarak şehir için ne gerekiyorsa yapmak için hep birlikte çalıştıklarını ifade etti.

        Programın sonunda mahalle muhtarları, mahalleleri ile ilgili taleplerini Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarına iletti.

        (AH-Y)

        02.06.2017 14:19:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler