Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit'te 'Aile İçi İletişim' semineri

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Edremit Belediyesi tarafından ilçeye bağlı mahallelerde ikamet eden kadınlara yönelik 'Aile İçi İletişim' semineri veriliyor.

        Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen 'Aile İçi İletişim' seminerleri kapsamında Mülk, Andaç ve Enginsu mahallelerinde kadınlarla bir araya gelen sosyolog Zehra Yeliz Taş ve psikolog Deniz Kandaşoğlu, aile içerisindeki iletişim kopukluğunun nedenleri ve çözüm önerilerini anlatıldı. Kadınlarla diyalog içerisinde geçen seminerde sosyolog Zehra Yeliz Taş ve psikolog Deniz Kandaşoğlu, aile bireylerinin birbirini dinlemelerinin önemine değindi. Taş ile Kandaşoğlu, karşıdaki insan ile göz teması kurulması, anlattıklarını anlamaya çalışmak gerektiğini, bunun tersi olduğunda ilişkinin koptuğu ve ileri safhada aile içindeki insanların psikolojilerinin bozularak ilaç tedavilerine kadar gidilen süreçler yaşandığına dikkat çektiler. Taş ve Kandaşoğlu, "Bu seminerin amacı, evde yaşanan sorunların kaynağını katılımcılara göstermek ve sorunlara en akılcı çözümü sunabilmektir. Mutluluk ailede başlar ve her şeyin kaynağıdır. Bu seminerde paylaşılan küçük ipuçları, daha önce pek çok evliliği bitme aşamasından kurtarmıştır" dediler.

        Seminerde, mutlu bir çocuk için nasıl bir aile, okul evde başlar, davranış bozuklukları ve çözüm önerileri gibi konulara da değinilirken, eğitimlere yaklaşık 90 bayan katılım gösterdi. Bu gibi eğitimlerin bütün mahallelerde düzenleneceği belirtildi.

        (MSA-Y)

        02.06.2017 14:33:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler