Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmancık'ta elektrik hatları yer altına alınıyor

        (Fotoğraflı)

        İsmail Kabakdere

        ÇORUM (İHA) - Çorum'un Osmancık ilçesinde elektrik hatlarının da yer altına alınması için Osmancık Belediyesi ve YEDAŞ arasında protokol imzalandı.

        Belediye Başkanı Hamza Karataş, YEDAŞ'ın elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmalara yarın itibari ile başlayacağını söyledi. Göreve başladığında şehir merkezindeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmış olması nedeniyle yaklaşık 30 kilometre asfalt yaptıklarını hatırlatan Başkan Karataş, doğalgaz çalışmaları sonucu şehir merkezinde tekrar kazı yapıldığını belirtti.

        Osmancık'ta tekrar tekrar kazı çalışmaları yapılmaması için doğalgaz ile birlikte tüm alt yapı işini bitirmek üzere kapsamlı bir program hazırladıklarını kaydeden Karataş "İstanbul yolu ile Kızılırmak arasında kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve iletişim hatları tamamlanmıştı. 3 yıl içerisinde doğalgaz çalışmaları sonuçlandı ve şimdi tekrar doğalgaz hatları kazıldı. Doğalgaz hatlarının tamamlanmasının ardından yollarımızı tekrar yapacağız. Ancak ileride bir daha tekrar kazılmaması için alt yapı ile bağlantılı tüm işlerin bitmesi gerekiyor. Bu nedenle YEDAŞ ile görüşerek elektrik hatlarının da yer altına alınması için çalışma başlattık" dedi.

        Alt yapı problemleri devam ederken asfalt ve çevre düzenlemelerinin yapılamadığını belirten Karataş "Biz alt yapı ile ilgili tüm çalışmaları 2017 içerisinde bitirmek için kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Şu anda 5 noktada kanalizasyon, 3 noktada doğalgaz hatlarına yönelik çalışma devam ediyor. Bu hafta elektrik hatlarına da başlanacak. Bu süreç içerisinde ister istemez bazen caddeleri kısa süreli kapatmak gerekiyor, toz ve çamur olabiliyor. Çalışma yapıldıktan sonra kazılan alanın oturması için bir süre beklemek gerekiyor. Bazen de arıza nedeniyle su kesintileri yaşanabiliyor. Bu olumsuzluklar alt yapının tamamlanması ile birlikte tamamen sona erecektir. Üst yapı çalışmaları yapıldığında da şehrimiz daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olacaktır. Bu süreçte halkımızdan biraz sabır ve anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

        (MMY-BÖ)

        02.06.2017 15:34:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler