Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        13 şehidin anısına 13 çınar ağacı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesi, Şehitler Ormanı'na Şırnak Şenoba'da düşen helikopterde hayatını kaybeden 13 şehidimizin anısına 13 çınar ağacı dikecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Onlar bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını verdiler. Bizde şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için 13 tane çınar ağacı dikeceğiz" açıklamasını yaptı.

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, elim kazada şehit olan 13 askerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak adına Sinanoba sahilindeki Şehitler Ormanı'na 13 çınar ağacı dikileceğini açıkladı. 5 Haziran Çevre Günü'nde ilçe protokolü ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek törende 13 çınar ağacının dikileceğini açıklayan Başkan Akgün, "Onlar bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, bu aziz vatanı korumak için, ülkelerinin geleceği için şehit düştüler. Onların anısını yaşatmak için dikeceğimiz bu ağaçlar bizlere oksijen, yaşam verecektir. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

        İsimleri ölümsüzleştirilecek

        31 Mayıs gecesi Şırnak'ın Şenoba'da düşen helikopterde Şırnak Tümen Komutanı Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal'ın şehit olmuştu.

        (HB-SÜ-Y)

        02.06.2017 16:44:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler