Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEOG'da SUGEM Farkı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde hizmet veren gençlik eğitim merkezlerinde (SUGEM) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) hazırlanan öğrenciler büyük başarı elde etti.

        Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezinde (SUGEM) sınavlara hazırlanan öğrenciler elde ettikleri başarılarla parmak ısırtıyor. Merkezlerde 430 öğrenci bu sene TEOG'a hazırlandı. Hazırlık kursu kapsamında Matematik, Türkçe, Fen, Teknoloji, İnkılap Tarihi, Atatürkçülük ve İngilizce dersleri verildi. Gençlik merkezleri TEOG'da yüzde 89 oranında başarı elde etti. Öğrencilerden Berivan Kuş, Betül Demir, Şevval Emanet, Aleyna Akbaş ve Beyzanur Yılmaz tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye genelinde birinciler arasına girdi.

        "SUGEM bizim için çok faydalı oldu"

        Yunus Emre Ortaokulu'nda okuyan ve SUGEM'de eğitim gören Beyzanur Yılmaz, gençlik merkezlerindeki eğitim faaliyetlerinin kaliteli olduğuna dikkat çekerek, "Düzenli olarak ders çalıştım. Her gün belirli ölçüde soru çözdüm. 2 ya da üç saat ders çalışıyordum" dedi.

        Beyzanur Yılmaz TEOG'a hazırlananlara da çalışmalarının sırrını verdi. Zamanın büyük bölümünün ders çalışmaya ayrılmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Sosyal hayattan kopmamalıyız. Çok kitap okumalıyız. Ben bu süreçte öyle yaptım. İki haftada bir kitap bitirdim. SUGEM'in de bu süreçte çok faydasını gördüm. Okulda işlediğimiz konuları burada pekiştiriyoruz. Öğretmenlerimizden memnunuz" ifadelerine yer verdi.

        Atatürk Ortaokulu'nda eğitim gören Betül Demir de "Bundan sonraki hedefim iyi bir liseye gitmek. Ardından iyi bir üniversite kazanmak istiyorum. SUGEM'de Bizimle çok ilgilendiler. Ayrı bir çaba harcadılar. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

        (HB-ÖK-Y)

        02.06.2017 17:30:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler