Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da ümmet iftarı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - İslam coğrafyasında birçok ülkede yaşanan kıtlık, kuraklık ve savaşa dikkat çekmek amacıyla İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi öncülüğünde 'Ümmet İftarı' düzenlendi.

        Ulu Cami'deki iftar programına Vali Ahmet H. Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet korkmaz, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, STK temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        İftar, Libyalı öğrenci Süleyman Abdülhafid'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

        İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar geleneksel hale getirdikleri Ümmet İftarı ile İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkat çekmeyi amaçladıklarını kaydetti. Yenipazar, "Bu yıl ilk defa şehrimizin en güzel camilerinden biri olan Ulu Cami'mizde iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu iftarları yeryüzünde yoksulluk ve açlıkla imtihan edilen Müslümanların hallerini anlamak amacıyla düzenliyoruz. Bugün orucumuzu simit, ayran ve suyla açacağız. Şükürler olsun Rabbimiz bize bol nimetler vermiş. Ancak bunu bulamayanlar da var. Ramazan ve oruç, Allah rızasının yanında, bu nimetleri bulamayanlarla empati kurabilmek ve onların neler hissettiklerini hissedebilmek var. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

        AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı da tüm İslam aleminin Ramazan Ayı'nın mübarek olması temennisinde bulundu.

        Ramazan Ayı'nın en anlamlı iftarlarından birine katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ahmet H. Nayir, "Zenginlerin ağırlandığı sofraların değil böyle mütevazı bir sofrada sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu davete icabet eden herkesin Allah oruçlarını kabul eylesin. İnşallah Ramazan Ayı'nı gerektirdiği şekilde yaşayıp Ramazan'dan istifade edenlerden oluruz" dedi.

        İftar programına katılanlara simit, hurma, ayran ve su ikram edildi. (EFE)

        03.06.2017 01:02:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler