Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü, Korkut Boratav'a

        (Fotoğraflı)

        Murathan Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Vakfı Yaşam Ödülleri töreni, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bu yılki yaşam ödülü Korkut Boratav'a verilirken, buna ek olarak tüm dayanışma akademilerine de atfedildi.

        Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, ilk kez bu sene Ali İsmail Kormaz'ın darp edildiği yeri ziyaret ettiğini belirterek, "O kadar çok canım yanıyor ki. Ben Ali İsmail'in darp edildiği yeri çok sapa bir yer sanmıştım. O kadar orta bir yerde ki. Yani orada hiçbir vicdanlı insan çıkıp 'Vurmayın' diyemedi mi? O kadar çok canım yandı ki. Keşke o sokağa gelmeseydim. Keşke görmeseydim. Benim aklımda hep sapa bir yer, kimsenin görmeyeceği ıssız bir yer diye biliyordum, ama değilmiş. Aliş'imi unutmadığınız için, yanımızda olduğunuz için, hatırladığınız için, andığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Törende söz alan bir diğer isim ise Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz'dı. Vakıf olarak, Ali İsmail Korkmaz'ın adını her yerde yaşatmak istediklerini söyleyen Gürkan Korkmaz, "Annemin konuşmasının üzerine ne denir, bilmiyorum. Ben de Eskişehir'de okudum. Önceden de belirtmiştim. Ali İsmail, 2009 yılında benim mezuniyetime gelmişti. Eskişehir'i görmüştü. O zamanlar lise 1 ya da 2'nci sınıftaydı. Eskişehir'i gördü çok sevdi, çok beğendi. Keşke Eskişehir, onun diplomasını alıp öğretmen olduğu, ilk sevgilisini öptüğü, sevgilisi ile el ele yürüdüğü, ama buradan bir akademisyen olarak, bir öğretmen olarak, bir eş olarak, bir dost olarak ayrılsaydı. Ama maalesef biz İsmail'i kefenle aldık buradan. Ama bugün görüyorum ki, Ali İsmail ölmedi. Ali İsmail, en iyi şekilde yaşıyor. Yaşatıyorsunuz. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Katlanılması imkansız olan bu acıyı bir nebze de olsa katlanılır kıldığınız için başta Eskişehir halkı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ama Eskişehir halkı, belediye başkanlarımız Ahmet Ağabey, Kazım Ağabey, buradaki emek örgütleri, bu etkinliği 3 yıldır ısrarla yapan ve her zaman yapacaklarına inandığım değerli kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Biz Ali İsmail'in adını yaşatmak için bir vakıf kurduk. Çünkü Ali İsmail, henüz 17 yaşındayken, lise 1 öğrenciyken toplum için bir grup kurmuştu ve huzur evlerine ziyaretler düzenliyor, çocuklara kitap, kıyafet götürüyor, engelliler için kapak topluyor, çocuklara kitap okuma sevgisini aşılamak için etkinlikler yapıyordu. Böyle bir çocuğun adını sadece sokak isimlerinde, park isimlerinde yaşatmak onun kemiklerini sızlatırdı. Biz Ali İsmail'in adını, Ali İsmail'in yaşıyor olsaydı yapacaklarını yaparak yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Törende, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de hazır bulundu.

        (MUR-ÖK-Y)

        03.06.2017 11:29:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler