Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Skolyozla ilgili merak edilenleri doktorlar anlatacak

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Türkiye'de yaklaşık yüzde 2 ile yüzde 4 oranında görülen omurga eğriliği skolyoz hakkında tüm merak edilenler, "Skolyozun Farkında Mısın" konulu söyleşide masaya yatırılacak.

        Türkiye Fizyoterapistler Derneği İzmir İl Temsilcisi öncülüğünde 10 Haziran tarihinde Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde "Skolyozun Farkında Mısın" konulu sağlık söyleşisi gerçekleştirilecek. Söyleşiye Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Berk, Fizyoterapist Ebru Özdemir, Uzm. Psikolog Didem Turgut Çönkü, Ortez Protez Teknisyeni Dursun İyidoğan konuşmacı olarak katılacak.

        Yüzde 2 ile 4 arasında görülüyor

        Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Fizyoterapistler Derneği İzmir İl Temsilcisi Uzm. Fizyoterapist Nuri Üçler, "Skolyoz gövde ve omurgada görülen üç boyutlu bir deformitedir. Skolyozu omurganın 10 dereceden fazla yana eğriliği olarak da tanımlayabiliriz. Skolyoz, toplumda yaklaşık olarak yüzde 2 ile yüzde 4 oranında görülmektedir. Kız çocuklarında erkek çocuklarına göre 8-10 kat daha fazla görülen bu deformite, kemik gelişiminin hızlı seyrettiği 10-15 yaşlarında (Adolesan Çağ) daha çok karşımıza çıkmaktadır" dedi.

        Sosyal medyada 'Herkes yeşil giysin' çağrısı

        Her yıl haziran ayının tüm dünyada "Skolyoz Farkındalık Ayı" olarak tanımlandığını ifade eden Üçler, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye Fizyoterapistler Derneği olarak bizler de bu konudaki algı ve farkındalığın Türkiye'de de oluşmasını hedefledik. Bu doğrultuda düzenlediğimiz Skolyoz söyleşisinde; skolyozlu bireyler ve yakınları ile güncel tedavi yaklaşımlarının paylaşılması, skolyoz ile ilgili kaygı ve soru işaretlerinin uzmanlarca cevaplanması amaçlanmaktadır. Katılımın ücretsiz olduğu bu söyleşiye tüm İzmirliler'i davet ediyoruz."

        Öte yandan sosyal medya üzerinden de skolyoz ayının farkındalığını artırmak için herkesi yeşil giyinmeye davet eden #skolyozicinyesil etiketiyle paylaşım yapılması yönünde çağrı yapıldı.

        (MY)

        03.06.2017 11:56:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler