Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit ve gazi yakınlarına iftar

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde, şehit ve gazi yakınlarına iftar verildi.

        Biga Kaymakamlığı tarafından Balıkkaya Tepe tesislerinde düzenlenen yemeğe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Mengi, daire amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

        İftar yemeğinde konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,"Bu ülke için bu mübarek toprak vatan toprağı için, bayrağımız için ve bu vatanı kutsal sayan aziz milletimiz için Çanakkale'de, Kıbrıs'ta, Kore'de, 15 Temmuz gecesinde ve ülkemizin her karışında milletimizin kaderine, bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkan isimsiz kahramanlarımızı ve şehitlerimizi son günlerde milletimizin huzuru için Kato dağında icra edilen huzur operasyonlarında ve Kato dağını hainlerden temizleyen Tümgeneral Aydoğan Aydın olmak üzere elim helikopter kazasında şehit olan askerlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

        Ülkemiz son yıllarda ekonomide, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, savunma sanayinde ve birçok alanda baş döndürücü bir hızla geliştiğini vurgulayan Vali Tavlı, "Maalesef yakın coğrafyamız tarihinin en kanlı ve acılı dönemini yaşamaktadır. Etrafımız, gözyaşı, açlık, göç, acı ve kan ile yoğruldu. Son yıllarda ülkemizin millileşme, özüne dönme, ayağa kalkma, toparlanma ve özgüven adımları da bazılarını bu nedenle rahatsız etmiştir. Teröre ve tüm hain girişimlere rağmen milletimizin 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkması, birlik ve beraberliğini koruması, etrafımız ateş çemberi ile çevrili iken ülkemizin huzur ve kalkınmasını sürdürmesi uluslararası kurum ve kuruluşlarda sözünü ve görüşlerini rahatlıkla ve yüksek sesle ifade etmesi tüm dünyanın ve tüm insanlığın dikkatini çekmektedir. Tüm zorluklara engellere teröre rağmen son 15 yılda ekonomisini üç kat büyüten ve dünya ölçeğinde çok büyük yatırımları gerçekleştiren Türkiye'miz dünyanın gözünü kamaştırmaktadır. Ülkemizin dirliğini, bütünlüğünü koruması ve kalkınmasını sürdürmesi kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde olmuştur. Bir kez daha şehit ve gazilerimizin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Milletimizin bugüne kadar girdiği savaşlarda düşmanın kim olduğu, ateşin kimden geldiği çok açık belli iken maalesef son yıllarda düşman içimize sızdı. Kurumlarımızı tahrip etti, savaş içeriden sinsice ve haince yürütülmeye başlandı. Yüz sene önce Çanakkale'de ve son 30 yıldır Güney doğumuzda sahneye konan savaş senaryoları maalesef çok acı bir biçimde dış güçlerin maşası olan içimizdeki hainler tarafından bir kez daha sahneye konuldu. Silahsız, masum ve sivil vatandaşlarımıza namlular çevrildi, ateşler açıldı. Dünya tarihi maalesef böyle bir hainlik görmedi. Çoluk çocuk milyonlarca isimsiz kahraman hain darbe girişimini bertaraf etti. Dünyaya meydan okudu 5 saat içinde memleketinin kaderine el koydu. İstiklaline ve demokrasisine sahip çıktı" dedi.

        (GD)

        03.06.2017 12:06:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler