Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tugay'da 'yemin' töreni

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen törende 1997-2 dönem ile 367. kısa dönemlerden eğitimini tamamlayan 3 bin 491 er düzenlenen törenle yemin etti.

        Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Atilla Gülan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Genel Meclisi Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri, askeri erkan ile çok sayıda asker ailesi katıldı.

        Yemin töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

        Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan törende bir konuşma yaptı. Konuşmasına Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek başlayan Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, "Ant içme törenleri milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, vatan ve cumhuriyet sevgisinin ilan edildiği ülkemiz için canımızı seve seve vereceğimizin haykırıldığı, içimizdeki asker ve bayrak aşkının doruğa çıktığı özel anlardır. Mehmetçik kelimesinin yüceliğini ve değerini bilerek bu kutsal ocağa gururla ve bir şölen havasında katıldınız. Ulu Önder Atatürk'ün ifade ettiği gibi; 'Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.' Acemi eğitimini başarıyla bitirdiniz ve bir asker olarak göreve hazırsınız. Öncelikli hedefiniz şanlı ecdadımızın canları pahasına kurduğu vatanımızı ve Cumhuriyet'imizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır" dedi.

        Vali Ahmet H. Nayir, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Atilla Gülan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından eğitimlerde başarılı olan erlere ödülleri ve ailelerine hediyelerinin verilmesinin ardından askerler yemin etti. (EFE)

        03.06.2017 12:15:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler