Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çakacak, iftarda okul hamileri ile bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında okul hamisi hayırsever iş adamları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldi.

        Suphi Öner Öğretmenevinde gerçekleştirilen iftarda konuşan Vali Çakacak, Ramazan-ı Şerif'in manevi havasını Mersinli hayırsever iş insanları ve eğitim camiasının temsilcileriyle birlikte teneffüs etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ramazan ayında birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyede yaşandığına dikkat çeken Çakacak, Türk milletinin hem inancından hem de kültüründen aldığı güzel hasletler ile birlikte Ramazan ayını dolu dolu yaşama fırsatı bulduğunu belirtti. Geçen yılki Ramazan ayından sonraki süreçte Türk milletinin 15 Temmuz gibi kara bir gün yaşadığını vurgulayan Çakacak, "Maalesef ülkemize 15 Temmuz gecesinde bir kabus yaşatmak istediler. Bu hain girişim ile sadece darbe gerçekleştirmek değil, akabinde de bu güzel ülkeyi işgal etmek, bu güzel ülkenin güzel insanlarını birbirine düşürmek ve birbirine kırdırmak istediler. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizin evlatlarını meydanlara davet etmesiyle ve Allah'ın yardımı ve milletimizin dik duruşu sayesinde, o hainlerin emellerini asla ve asla gerçekleştiremeyeceklerini bütün dünya bir kez daha gördü" dedi.

        Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın önderliğinde başlatılan 'Her Okula Bir Hami Projesi'nin özellikle Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde imkanları kısıtlı okulları hayırsever iş insanlarıyla buluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğinin bilgisini veren Çakacak, konuyla ilgili iş insanlarına ulaşıldığında son derece memnuniyet verici sözlerle karşılaşıldığını söyledi. Projenin ilk etapta temizlik, boya ve badana gibi küçük ihtiyaçların giderilmesi ile başladığını kaydeden Çakacak, şu anki gelinen noktada milletin gönlü zengin sanayici ve iş insanları tarafından konferans salonlarının inşa edildiğini, öğrencilere burslar verildiğini ve hatta bazı iş insanlarının başarılı öğrencileri yurt dışına dahi gönderdiğini kaydetti. Projeyle birlikte hayırsever sanayici ve iş insanlarının yoksul ve yoksun ailelerin çocuklarının okuduğu okulları iyi bir şekilde sahiplendiğini belirten Çakacak, "Hamilerimiz okullarımızın ihtiyaçlarını titizlikle takip etmeye, her şeyiyle daha iyi bir şekilde ilgilenmeye başladı. Eminim ki bu yıl başarıyla gerçekleştirdiğimiz hamilik projesi, önümüzdeki yıllarda dalga dalga yayılacak, iş insanlarımıza teklif dahi edilmeden, 'bize de bir okul verin' diyerek gelmek isteyecektir" diye konuştu.

        (KRY-Y)

        03.06.2017 12:42:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler