Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da ebus cihazı ile ilk kez lenf nodu biyopsi işlemi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde ilk kez Endobronşiyal Ultrasonografi ile Lenf Nodu Biyopsi işlemi yapıldığı bildirildi.

        Endobronşiyal Ultrasonografi sistemi hakkında bilgi veren Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ümran Toru Erbay,"Endobronşiyal Ultrasonografi normal bronkoskoptan farklı olarak, bronkoskopun ucuna yerleştirilen prop ile ultrasonografi eşliğinde hava yolları ile eş zamanlı olarak hava yollarının arkasında kalan dokular ve kan damarları da net olarak görüntülenebilmektedir. Bu teknik sayesinde biyopsi yapılmak istenen patolojik lenf bezi ya da kitleden ultrasonografik görüntü eşliğinde bronkoskop içerisinden gönderilen özel bir iğne yardımıyla örnek alına bilinmektedir. Bu yöntemin başlıca avantajları görerek biyopsi yapılmasını sağlayarak kesin tanı başarısını arttırması ve kanama komplikasyonunu ortadan kaldırmasıdır. Ayrıca işlem lokal anestezi ile yaklaşık normal bir bronkoskopi süresinde yapılabilmekte ve cerrahi girişim gereksinimi azalmaktadır.

        Akciğer kanseri, Lenfoma, Tüberküloz, Sarkoidoz, gibi hastalıkların tanı aşamasında kliniğimize büyük katkı sağlayacak cihazın teminini sağlayan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir'e, Hastane Yöneticimiz Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş'a, Başhekim Yardımcılarımıza, ayrıca işlemin hastanemizde ilk kez yapılacak olması dolayısıyla desteğini esirgemeyen hocamız Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya'ya teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

        Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir sağlıktaki yeni cihaz ve gelişmelerin hastanemize kazandırılıp uygulanmasının sevindirici olduğunu belirterek, İstanbul'dan gelerek işlemin gerçekleşmesine destek sağlayan Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya'ya teşekkür ederek hediye takdim etti.(EFE)

        03.06.2017 13:25:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler