Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fındığın merkezi Ordu, fındık yağı ithal etti

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Türkiye'nin en fazla fındık üretilen ve fındık yağı üreten bir işletmenin de bulunduğu Ordu'da yurt dışından fındık yağı ithal edildi.

        Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan rıhtımın kapanmasının ardından Fatsa ilçesinde bulunan iskeleden yapılan ihracat ve ithalat rakamları açıklandı. Ordu Gümrük Müdürlüğünün verilerine göre, Mayıs ayında Ordu'dan fındık, fındık mamulleri, MDF, MDF lam, bentonit, seramik ürünleri, makine, alüminyum profil, levha, gofret, çikolata ve PVC ihraç edildi. İthal edilen ürünler ise dekoratif kağıtlar, endüstriyel odun, kakao, üre, parafin, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçeği küspesi, "fındık yağı", aspir tohumu, tomruk, melamin, kömür, kereste ve boru olarak açıklandı.

        İhraç edilen ürünlerin değerinin 7 milyon 743 bin 593 dolar olduğu, buna karşın ithal edilen ürünlerin de 5 milyon 738 bin 558 dolar olduğu kaydedildi. Bu ithalat-ihracat ürünlerinden de 4 milyon 800 bin lira da vergi tahsil edildi.

        (MAK-SLH-Y)

        03.06.2017 14:33:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler