Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köy konağı açılışı 4 mahalleyi buluşturdu

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Atakum Belediyesi tarafından yapılan Çakırlar Köy Konağı'nın açılışında 4 mahalle bir araya geldi.

        Atakum Belediyesi tarafından, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerine kazandırılan köy konaklarına bir yenisi daha eklendi. Atıl ve kullanılmaz haldeki eski köy okullarının baştan sona onarılarak, mahallelere köy konağı olarak kazandırıldığı projenin öneminden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çakırlar Mahallesi Köy Konağı'nın açılışını vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi.

        Çakırlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan köy konağının bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde İncesu, İncesu Yalı, Çakırlar ve Çakırlar Yalı Mahallelerinin sakinlerini ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, iftar öncesi köy konağının açılışını gerçekleştirdi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, PTT Başmüdürü Cemal Saraç, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Coşkun, AK Parti Atakum İlçe Başkanvekili Kemalettin Kumru, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamza Macit, mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Mustafa Özyılmaz, vatandaşlara Kuran ziyafeti yaşattı.

        Atakum ilçesinde birbirinden önemli projeleri ardı ardına hayata geçirdiklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Rutin belediyeciliğin yanı sıra, sosyal ve kültürel belediyeciliğin en önemli örneklerini, başarılı bir şekilde ortaya koyuyoruz. Köy konakları projelerimiz de bunlardan bir tanesi. Bugüne kadar 9 farklı mahallemizde köy konağı yapımı gerçekleştirdik. Çakırlar Mahallesi'ni de bu güzel proje ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Açılışı da Ramazan ayı gibi böylesi güzel bir ayda gerçekleştirmek ayrıca mutlu etti. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimizde, ilçe merkezimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmaları eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Atakum ilçesinde hizmet eşitsizliğine asla müsaade edemeyiz. İlçe merkezindeki mahallelerimizde ne varsa ilçe merkezine en uzak mesafedeki mahallelerimizde de o olacak. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

        Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, iftar sonrasında vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet etti. Belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Taşçı, hayata geçirmeye hazırlandıkları projelerle ilgili de fikir alışverişinde bulundu. Vatandaşların talep ve önerilerini not alan Başkan Taşçı, ilçede gerçekleştirilen her çalışmanın, her projenin fikir aşamasında vatandaşların önerileri doğrultusunda şekillendiğini söyledi.

        (SAM-SLH-Y)

        03.06.2017 14:50:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler