Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne Öğretmenevi binası yıkılacak

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - Bir yıldır kapalı durumda bulunan Edirne Öğretmenevi binasının yıkımında sona gelindi. Öğretmenevi binasının çatısındaki tahta ve kiremitler yere indirilirken içinden bulunan bazı eşyalar boşaltıldı.

        Taşıyıcı sisteminde ciddi zayıflıklar bulunması, beton basınç dayanımının vasatın altında olduğu tespit edilen Öğretmenevi binasının yerine daha modern bir kompleksin yapılması düşünülüyor. 2016 yılı Şubat ayında İstanbul Aydın Üniversitesince depremsellik analizi yapılmış, yapılan analiz sonrasında teknik elemanlarca hazırlanan raporda, binanın sadece deprem durumunda değil, ağır işletme yükleri altında da can güvenliği tehlikesi olabileceğinden yıkılarak yenisinin yapılması önerilmişti.

        Yapılan performans analizinde, kullanım amacı "İnsanların uzun süreli ve yoğun olarak bulunduğu binalar"dan olan Merkez Öğretmenevi ve ASO binasının geleceği ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığından görüş istenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı'nın 04.04.2016 tarihli yazısı ile söz konusu binanın İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından bir kez daha değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonrası Valilikçe karar oluşturulması bildirilmiştir" denildi.

        Merkez Öğretmenevi ve ASO binasının mevcut yerine veya şehrin uygun bir yerine daha modern, öğretmenlerin daha rahat edeceği sosyal, sportif, kültürel etkinlikleri gerçekleştirebileceği, eğitim ve eğitsel faaliyetlere hizmet edecek kompleks yapılacak.

        (EY-ÖK-Y)

        03.06.2017 15:28:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler