Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koyunlar yaylalara ulaştı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Karadeniz'de yazın gelmesiyle başlayan hayvan göçleri yaylalara ulaştı.

        Özellikle Aybastı Perşembe Yaylası ve Kumru Ericek Yaylası'na kamyonlarla getirilen koyunlar burada yaz ayı boyunca kalacaklar. Başlarındaki çobanlar ile yaklaşık 4 ay yaylada kalacak olan koyunlar burada doğal ortamlarda beslenecekler.

        Samsun'un Çarşamba ilçesinden Aybastı Perşembe Yaylası'na koyunlarını nakliye ile götüren çoban Mustafa Sarpmaz, "Havaların ısınmasıyla birlikte havyalarımızı yaylaya çıkarmaya başladık. Yayla havası daha serin olduğundan yayladaki hayvanlar hem hastalıklara karşı daha dayanıklıdırlar hem de yaylada tuttuğumuz kışlık peynir, yoğurt ve yağlar daha kaliteli ve sağlıklı. Bu yıl Ordu'daki yaylaları tercih ettik. Kamyonlarla koyunlarımızı getirdik ve yaz boyunca yaylada kalacağız. Çobanlık zor ama bana göre güzel bir meslek. Dağda yaylada gezmek, buralarda sağlıklı bir şekilde yaşamak çok güzel diyebilirim. Koyun ve keçilerimi de çok seviyorum. Yayladaki ot çeşitleri fazla olduğundan koyunlar yaz aylarında iyi besleniyorlar" dedi.

        Geçimini hayvancılıkla sağladığın belirten Şinasi Kaptan ise, "Yazın koyunlarımızla yaylalarda oluyoruz. Kış boyunca ahırlarda besledik ve maliyeti de çok yüksek oldu. Yaylalarda koyunlar istediği gibi özgürce otlanıyor ve daha sağlıklı oluyorlar" diye konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        03.06.2017 15:34:41 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler