Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Tarhan başarılı sporcuları ödüllendirdi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede bulunan amatör spor kulüplerine hediye çeki dağıttı. Tarhan ayrıca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası ve Soli Pompeiopolis Güneş Festivali Tenis Kupası'nda derece alan sporculara ödüllerini verdi.

        Aratos Spor Tesislerinde gerçekleşen törende konuşan Tarhan, Mezitli Belediyesi'nin sporun gelişmesi için her alanda destek verdiğini ifade ederek, "Spor, çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimi için büyük katkılar sağlıyor. Çocuklarımızın daha verimli ve aktif şekilde spor yapmaları bizler için çok önemli. Bu anlamda gerek okullarımıza, gerek spor kulüplerimize Belediye olarak desteğimiz her zaman devam edecek. Gönül ister ki spor kulüplerimiz, altyapıya yatırım yapsınlar, daha çok lisans versinler, daha çok gencimizin spor yapmasına imkan tanısınlar ve fiziki imkanlarını gençlerin hizmetine sunsunlar. Biz belediye olarak üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Spor tesisleri açıyor, belediyemiz bünyesinde tenis, yüzme, futbol, okçuluk başta olmak üzere çok sayıda alanda spor kursları açıyor, spor yapmak isteyen gençler için alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Mezitli'den çok güçlü bir spor kulübünün çıkabilmesi adına bazı spor kulüplerinin güçlerini birleştirmeleri tavsiyesinde bulundum. Bu konuda gereken sonsuz desteği de vereceğimi ifade ettim. Umarım kısa sürede bu imkan gerçekleşir ve Mezitli'den ulusal ve uluslar arası alanda adından ve başarılarından söz ettiren bir kulübümüz çıkar" dedi.

        Mezitli'de bulunan her vatandaşın spor yapmasını istediklerinin altını çizen Tarhan, özellikle kentte bisiklet kullanımını artıracak kampanyalar yaptıkları dile getirdi. Bisiklet kullanımının artmasının hem daha sağlıklı bir yaşam anlamına geldiğini vurgulayan Tarhan, "Mezitli'nin coğrafi yapısı ve iklimiyle yılın her günü bisiklet kullanımına elverişli. Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanların arabası varken, 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta. Biz Mezitli'de bulunan her yurttaşımızın bisiklet kullanmasını istiyoruz. Bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz. Bu yolla hem kent trafiğinin hafiflemesini, hem egzoz gazı salınımının azalmasıyla daha kaliteli bir yaşam sağlanmasını hem de vatandaşımızın saha sağlıklı olmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından amatör spor kulüplerine çek dağıtımı ve başarılı olan sporculara ödülleri verildi.

        (KRY-Y)

        03.06.2017 16:08:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler