Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih'te binlerce kişi aynı sofrada iftar açtı

        Selim Bayraktar

        İSTANBUL (İHA) - Fatih'te düzenlenen iftar programına katılan binlerce vatandaş, hep birlikte oruçlarını açıp dua etti.

        Fatih Belediyesi tarafından Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı'nda iftar programı düzenlendi. Programa Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hep birlikte yemek öncesi dualarını eden vatandaşlar, aynı sofrada iftar açmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. 25 bin metrekarelik parkta düzenlenen programda ayrıca, Emre Ermiş tarafından tasavvuf müziği ziyafeti de verildi.

        Program öncesi bir açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ramazan ayı boyunca Fatih'in farklı semtlerinde iftar yapacaklarını bildirerek, "Bizim sofralarımızın diğerlerinden farkı, burada da bakıldığından mesela Afrikalı vatandaşlarımız var. Afganlar, Pakistanlılar, Özbekler var yani dünyanın her tarafından gelen insanların aynı sofrada oturduğu ve aynı ikram ile oruçlarını açmayı tercih ettikleri bir yer. Bu bizim açımızdan son derece önemli. İnancımız gereği de son derece önemli. Allah'ın huzurunda kullukta eşitiz. Sofrada eşitiz. Aynı ikramlardan yiyerek Allah'ın bize nasip ettiklerinin şükrünü eda etme fırsatı yakalıyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

        (SB-MD-ÖZ-Y)

        03.06.2017 21:49:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler