Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaneli Belediyesinden şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği

        (Fotoğraflı)

        Zuhal Zengin

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.

        Osmaneli Belediyesi tarafından Şehitler Parkı'nda bulunan Sakarya Sosyal Hizmetler Salonunda verilen iftar yemeğine Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Serkan Ardıç , Belediye Başkanı Münür Şahin ve eşi Tomris Gedik Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı ile şehit ve gazi aileleri katıldı. İftar öncesinde herkesle muhabbet eden Başkan Şahin çocuklarla da tek tek ilgilendi. Başkan Şahin iftar sonrası yaptığı konuşmada şehit ve gazi ailelerine, "Senede bir kerede olsa bir araya geliyoruz. Biliyorum hepinizin yüreği yaralı. Bu vatanda, bu iftarları yapabiliyorsak, bunu sizlerin birer parçası olan aziz şehitlerimize borçluyuz. Sizlere büyük vefa borcumuz var" dedi.

        Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

        "Osmaneli ilçesinde yaşayan şehitlerimizin ve gazilerimiz aileleri ve yakınları ile Osmaneli Belediyesi iftar sofrasında buluştuk. Vatan için, devlet için, bayrak için, millet için şehadete yürüyen, geride kalacak ailelerini, yakınlarını düşünmeden bizlerin geleceği için, kendilerini feda eden ve korkmadan, çekinmeden şehitlik mertebesine erişen kahramanlarımızı bir kez daha minnetle, rahmetle anıyoruz. Şüphesiz onlar Allah katında en güzel yerdedirler. Şehadet mertebesi, bir müminin bu dünyada ulaşabileceği en son ve en ulvi makamdır. Cennetin en aşağı derecesi bile dünyanın tamamından daha hayırlı olduğu halde şehit, bu makamın ulviliği ve cennetteki mükafatının büyüklüğü sebebiyle dünyaya tekrar tekrar dönüp defalarca şehit olmayı ister. Bu mübarek günlerde şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyoruz ve onlara dualar ediyoruz. Allah onları yetiştiren annelerden, babalardan, ailelerinden razı olsun. Ne mutlu onlara ki böyle hayırlı evlatlar yetiştirmişler."

        İftar yemeği sonrasında konuşan Kaymakam Edip Çakıcı ise "Canlarını ve kanlarını ülke için feda etmiş olan şehit ve vatan için yaralanmış gazilerimizin acılarına ortak olmak adına bir araya geldik. Vatan için yapılan fedakarlıkların hiçbir bedelle ölçülemez. Ülkemiz büyük bir devlet şehit yakınlarımız ve gazilerimizin her türlü koşulu karşılamaya çalışılıyor. Ama biz asla bunları yeterli görmüyoruz. İnşallah sizlerin acısına ortak olarak yapılan hizmetleri daha da ileriye götüreceğiz. Bizleri bir evladınız ve kardeşiniz gibi görün. Bizler üzerimize düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmemiz gerekir bu konuda sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

        Düzenlenen iftar programı çay ikramının ardından sona erdi.

        (ZZ-KA-SÜ-Y)

        04.06.2017 10:43:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler