Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyakalı çocuklara yeni eğitim yuvası

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi, 4. anaokulunu da Mavişehir'de açmak için geri sayıma başladı. İnşaat çalışmaları süren anaokulunun tamamlanması ile birlikte kentte, belediyeye ait anaokulu ve oyun odası sayısı altıya yükselecek. Başkan Akpınar "Kentimize bir eğitim yuvası daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bıkmadan, usanmadan çocuklarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir'de yapımı devam eden anaokulu, 2 bin 860 metrekare alan üzerine kurulacak. İki katlı eğitim kurumunda, 70 çocuk eğitim görecek. Anaokulunun 510 metrekarelik açık ve 70 metrekarelik de kapalı oyun alanı olacak. Çocuklar için, 10'ar kişilik odalarda uyuma imkanı sağlanacak. Tesiste, idari kısımların yanı sıra 70 metrekarelik yemekhane de yer alacak. Her iki kat da engelli erişimine uygun hale getirilecek. Anaokulu yeni eğitim öğretim sezonunda hizmete açılacak.

        Ağaçlar için proje değişti

        Çocuklara yönelik hizmetlerini sürdürürken, doğaya karşı sorumluluğunu da unutmayan Karşıyaka Belediyesi, inşaat alanındaki ağaçlara zarar vermemek için projeyi değiştirdi. Mimari proje üzerinde yapılan oynama sayesinde, alandaki ağaçlar korundu ve kesilmedi.

        Anaokulunun yan tarafına bir de muhtarlık binası inşa edilecek.

        Geleceğe yatırım

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kısa sürede tamamlayacağımız bu anaokulu, Karşıyaka Belediyesi'nin insan odaklı, geleceğe karşı sorumlu, gücünü bilimden, kültürden, sanattan alan, çağdaş yerel yönetim felsefesinin bir ürünü olacak. Eğitime yatırım, kentlerin ve ülkelerin geleceğine yatırımdır. Biz her şeyden önce, kendimizi çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumlu hissediyoruz. Anaokullarından üniversiteye kadar, onların sağlıklı, eğitimli, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

        (CA)

        04.06.2017 11:07:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler