Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nazım Hikmet, Buca'da şiirlerle anıldı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Türk Edebiyatının ünlü şairi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 54. yılında Buca'da anıldı. Buca'da adına yaptırılan Nazım Hikmet Parkı'ndaki heykeli önünde toplanan Bucalılar, büyük ustanın şiirlerini okuyup anıtına kırmızı karanfil bıraktı.

        Türk ve dünya şiirine damgasını vurmuş vatan şairi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 54. yılında Buca'da adına yaptırılan Nazım Hikmet Parkı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, CHP Buca İlçe Örgütü temsilcileri, muhtarlar ve 7'den 70'e çok sayıda Bucalı katıldı. Parkta toplanıp, usta şair ve yazarın eserlerini dillendiren Bucalı sanatseverler, yıllar geçse de gerçek değerlerin ve sanatçıların unutulmayacağını ortaya koydu.

        "Yüreklerimize gömdük"

        Nazım Hikmet'in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin anlatıldığı törende konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, "61 yıllık hayatının 15-16 yılını hapiste geçirmiş, 26 yıl boyunca yazmış olduğu eserleri bu ülkede yasaklanmış, halkı için mücadele eden Nazım Hikmet'i anmak kadar anlamak da gerekiyor. Nazım Hikmet'in vasiyetinde istediği gibi, onu Anadolu'da bir köy mezarlığına defnedemesek de onu yüreklerimize gömdük" diye konuştu.

        Anma töreni Bucalı şair Vedat Araz ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin Nazım Hikmet şiirleri okumasının ardından anıtına kırmızı karanfil bırakılması ile sona erdi.

        (CA)

        04.06.2017 11:33:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler