Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaosmanoğlu, "Pişmaniye iftar sofralarını şenlendirmeli"

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) -İzmit Pişmaniyeciler Dernek Başkanı Mustafa Şahin ve Yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Pişmaniyeciler Dernek Başkanı Mustafa Şahin ve Yönetimi makamında ağırladı. Görüşmede, Pişmaniyenin ünü ülke sınırları dışına çıktı diyen Karaosmanoğlu, "Kentimizin çok önemli marka değeri olan Pişmaniye, Ramazan ayında iftar sofralarını şenlendirmelidir. Vatandaşlarımızdan ricam bu çok önemli değerimizi kentimizde ki her evde tüketerek geleceğe emin adımlarla yürümesine katkı vermeliyiz" dedi.

        Türkiye'nin birçok yerel lezzetlerinin Kocaeli'de değer bulduğunu da vurgulayan Karaosmanoğlu, "Bunları çok rahat tüketen hemşehrilerimiz, kentimize özgü en önemli tatlardan birisi olan pişmaniyenin tüketilmesine ve esnafımızın bu sayede desteklenmesi katkı sunmalıdır. Buradan şunu belirtmeliyim ki bir kampanya gibi ve bir kentin kendi lezzetlerine sahip çıkma anlamında iftar da iki güzel tat pişmaniye ve pide aynı sofrada olmalıdır. Bu noktada bizlerde ilçe belediyelerimizle birlikte esnafımızla Pişmaniyenin tanıtılması, bilinmesi ve daha çok yaygınlaştırılması için her türlü çalışmaya destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Şehirlerarası yolculuğa çıkıp da yolu İzmit'ten Kocaeli'nden geçenlerin ilk istedikleri pişmaniyenin güzel İzmit'imizin dünya çapında markasıdır hatırlatması da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İzmit'in pişmaniyesi, Karamürsel'in sepeti, Kandıra'nın bezi, Hereke'nin halısı ve daha birçok kültür öğemiz var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerlerimize sahip çıkmada ve tanıtmada yoğun bir gayret gösteriyoruz. Yerel tatlara sahip çıkıyoruz. Yarışmalar düzenliyor ve onları tüm ülkemize tanıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

        İzmit Pişmaniyeciler Dernek Başkanı Mustafa Şahin'de görüşmede, pişmaniyenin daha iyi tanınması ve esnafın işlerinde artış olması için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Karaosmanoğlu'da bu noktada esnafın yanında olduklarını belirtirken, "El birliğiyle pişmaniyemize daha çok sahip çıkacağız. Derneğimizin de güzel ve başarılı projeler ortaya koyacağına inanıyorum" dedi.

        Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

        (KK-RFK-Y)

        04.06.2017 11:44:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler