Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy'de Ramazan Sokağı'na yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Ramazan Etkinlikleri ve Ramazan Sokağı, her akşam dolup taşıyor.

        Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi Tesisleri yanında kurulan Ramazan Sokağı, Ramazan ayı süresince her akşam iftarın ardından birbirinden farklı etkinlikler ve programları Tekkeköylülerle buluşturuyor. Ramazan Sokağı, çeşitli etkinlikler, animasyon gösterileri, orta oyunu, sahne gösterileri, çocuk oyunları, yarışmalar ve alışveriş stantlarıyla büyük ilgi çekiyor. Geleneksel Türk tiyatrosunun efsaneleşmiş oyunlarının sahnelendiği Ramazan Sokağı'nda çocuklara yönelik etkinliklerin yanı sıra Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, neyzenler ve semazenlerin gösterileri ile Ramazan ayının maneviyatı ve güzellikleri yaşatılıyor.

        Ramazan ruhunun Ramazan Sokağı'nda her alanda yaşatıldığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "On bir ayın sultanı Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve tüm dini motifleriyle yaşanabilmesi için kurduğumuz Ramazan Sokağımızda kültür ve maneviyat ağırlıklı birbirinden farklı etkinlikler çerçevesinde her akşam iftar sonrası vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle dolup taşıyor. Ramazan ayı süresince her akşam iftar sonrası gerçekleştirilen Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kuran-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, ilahiler, sohbet ve söyleşilerin yanı sıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri, çocuklara özel orta oyunu, tiyatro, Hacivat-Karagöz gösterisi, ödüllü yarışmalar, sihirbaz gösterileri ile konser ve stand-up gösterileri yer alacak. Yani Ramazan Sokağımızda ve etkinlik alanında her yaş grubuna uygun kadın-erkek, genç-yaşlı herkese hitap eden etkinliklerle her akşam dolu dolu olacak. Yine Ramazan Sokağımızda hediyelik eşya satışı, el sanatları ürünleri, geleneksel damak tatlarına uygun yiyecekler, şerbetçiler, tatlıcılar, çay ocakları, oyuncakçı, pamuk şekeri, waffle, Osmanlı macunu ve daha birçok yöresel lezzetlerin olduğu stantlar bulunuyor" dedi.

        Bu yıl ilk defa kurulan Ramazan Sokağı'na ilginin yoğun olmasından memnun olduklarını ifade eden Başkan Togar, "İlk defa düzenlediğimiz 1. Ramazan Etkinliklerimize ilginin yoğun olması ve insanların böyle aktivitelere ilgi duyması bizleri de mutlu ediyor. Vatandaşlarımızdan çok güzel olumlu yorumlar alıyoruz. Her gün onlarca kişi gerek telefonla, gerekse bizleri gördüğü yerde yanımıza gelerek memnuniyetlerini dile getiriyor. Ramazan ayının tüm güzelliklerini ve maneviyatını içinde barındıran, her gün farklı etkinliklerin yer aldığı Ramazan Sokağımızda ve etkinlik alanımızda birlik beraberlik içinde Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak için her akşam iftardan sonra herkesi Ramazan Sokağımıza bekliyoruz" diye konuştu.

        (KA-MAY-Y)

        04.06.2017 14:47:28 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler